вівторок, 13 березня 2018 07:05

Дітей не мали. Вважали, на них порча

У Бахмацькому районному суді на Чернігівщині відбулося чергове засідання у справі 44-річної Ніни Попівки та 42-річного Ігоря Гордієнка. Їх підозрюють у вбивстві 27-річних Віталія та Ольги Зубенків.

Тіла подружжя знайшли на території колишньої свиноферми — за пів­кілометра від села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині 21 червня торік. Туди поїхали на сеанс до Гордієнка, який називав себе знахарем. Зубенки одружилися 2014-го. Мешкали в столиці на орендованій квартирі. Ольга працювала флористом, Віталій — пекарем. Дітей не мали. Вважали, на них порча.

На судовому засіданні були батьки Ольги й Віталія.

— Дітей поховали поряд, під Києвом, — говорить батько Ольги Ігор Костюк.

— Сняться матерям. Розказують, як над ними познущалися, — додає Сергій Зубенко, батько Віталія.

Під час суду показали відтворення слідчого експерименту. На відео Гордієнко розповідає, що привів Віталія у поле, на перехрестя. Той став на коліна і нахилив голову — нібито для ритуалу. Тоді знахар двічі ударив його металевим прутом по голові й шиї. Тіло відтягнув у чагарник. Кілька разів штрикнув у груди шилом і кинув до ями, яку викопав за­здалегідь. Зверху поклав футболку Віталія й фотографію колишнього чоловіка Ніни Попівки — лікаря Олександра Кудряшова. Від нього в Ніни четвертий син.

— Ніна Миколаївна дала мені це фото й сказала: "Положи, щоб він отошов", — пояснює слідчим Гордієнко.

Потім псевдоцілитель вернувся за Ольгою. Вона сиділа на стільці в літній кухні, там чоловік проводив обряди. Двічі вдарив її по голові кулаком, потім переніс на ліжко, де заколов шилом. Тіло відніс у яму до Віталія.

Основна версія слідства — вбивство з корисливих мотивів. У подружжя забрали мобільні телефони, золоті прикраси, ключі від орендованої квартири. Звідти винесли побутову техніку, банківські картки. Зняли з них гроші.

Ігоря Гордієнка й Ніну Попівку можуть ув'язнити на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Дітей не мали. Вважали, на них порча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі