четвер, 04 квітня 2019 11:21

Зупинили ремонт траси Київ - Харків - пояснили чому

Зупинили ремонт траси Київ - Харків - пояснили чому
У Полтаві призупинили ремонт траси Київ-Харків. Фото: facebook

На початку березня почався ремонт частини траси Київ - Харків, що проходить через Полтаву. Проте за кілька тижнів його зупинили.

Причини пояснив керівник підприємства Агентство місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан на своїй сторінці у Facebook.

"Ми обіцяли якомога швидше перетворити "ралі" трасою Київ - Харків у межах Полтави на комфортний проїзд сучасним автобаном і навесні почали роботи.
На жаль, одного ранку каток за ніч просів у вже укатаний ґрунт. Після додаткової виборки на глибині 1,2 метра побачили замокання основи, хоча осіння геологія вказувала на ґрунтові води глибше 3 метрів. Виявилося, що колектори Полтававодоканалу, щоі прокладені дуже близько до дороги від вул. Кагамлика до вул. Великотирнівської, повністю затоплені і вода виходить навіть на поверхню. Вже 3 тижні вимушено зупинені роботи", - пояснив Басан.

Траса на 4 смуги. Половину перекрили на час ремонту. Цією ділянкою дороги до Полтави добираються на роботу та у справах люди з Полтавського району району. Це села Копили, Терешки, Коломацьке, Макухівка, Ковалівка, Верхоли та інші. Також вона є трасою міжнародного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик оригінально заспівав про аварійність доріг у селах

Олексій Басан зазначив, що провели лабораторні аналізи ґрунтів та проміряли модулі пружності на всіх ділянках, залучили найкращих фахівців Державного дорожного науково-дослідного інституту імені Миколи Шульгiна та інших провідних спеціалістів. Сьогодні повинна відбутися фінальна нарада у Києві, де шукатимуть вирішення проблеми.

Трасу ремонтують завдяки співфінансуванню обласної адміністрації та міської ради Полтави - 140 млн грн. Область вже виділила 70 млн. Стільки ж має надати місто.

Полтавська обласна влада почала капітальний ремонт траси Київ - Харків під Полтавою. Зняли півметра покриття, обмежили рух транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Зупинили ремонт траси Київ - Харків - пояснили чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають