вівторок, 23 грудня 2014 18:40

Татари просять ВРУ визнати їх корінним населенням Криму

Лідери кримських татар закликали Верховну Раду України прийняти законопроекти, які визнавали б їх корінним народом на території анексованого півострова. Таку заяву зробив уповноважений Президента у справах кримського народу Мустафа Джемілєв.

"20 березня 2014 року було ухвалено постанову, яку запропонував Петро Порошенко, де вперше говорилося про кримськотатарський народ як корінне населення. З тих пір минуло вже 9 місяців, але рекомендації до цієї постанови досі не виконані", - наголосив громадський діяч.

Джемілєв впевнений, що прийняття такого закону дуже підбадьорить людей в окупації та посилить їх національний дух. А також допоможе легітимізувати законодавчо-представницькі органи кримськотатарського народу, такі як Меджліс і Курултай. "Поки українська влада зволікає, Росія посилено використовує це для остаточного підкорення АРК. І Путін, і Аксьонов обіцяють нам захист та соціальні гарантії, проте це лише демагогія. Розуміють її, на жаль, не всі", - додав він.

Станом на 2014 рік у Криму мешкає близько 280 тисяч татар, що становить 12% від загальної чисельності населення півострова.

Зараз ви читаєте новину «Татари просять ВРУ визнати їх корінним населенням Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі