понеділок, 05 січня 2015 14:45

Росія відділить Севастополь від Криму кордоном

Росія відділить Севастополь від Криму кордоном

Влада Севастополя планує провести адміністративний кордон з Автономною Республікою Крим. Про це повідомив губернатор окупованого міста Сергій Меняйло.

"Всі необхідні документи на оплату інвентаризації Севастополя вже підписані. Завершити цей процес і встановити межу, якої наразі не існує, маємо намір у 2015", - наголосив посадовець. При цьому варто зазначити, що експерти зустріли таку ініціативу окупантів з іронією.

Економіст Андрій Клименко вважає, що кордон існував завжди.

"Як відомо, Севастополь у складі України був окремим регіоном і мав адміністративний кордон з Автономною республікою Крим. Мав іншу цифру на номерах автомобілів і буквений код. Тобто цей адміністративний кордон між територією Севастополя та АРК існував завжди, ще при СРСР. Севастополь включає в себе не тільки місто, але і міста Інкерман, Балаклаву та близько десяти сільських рад. Тому всі ці кордони існують, вони є на всіх картах. Якщо їм захотіло там стовпи поставити, то нехай. Існують також такі трактування, що навіть при поверненні Криму до складу України, адміністративний кордон допоможе Путіну залишити Севастополь під владою РФ. Вони існували ще до того, як появилася інформація про встановлення кордону. Не думаю, що ці думки і події взаємозв'язані. Я неодноразово писав у своїх публікаціях, що рішення про анексію Криму – це Путінська імпровізація. Насправді ж, першочерговою і єдиною метою була анексія Севастополя. Така ідея має право на існування, але я не думаю, що вона буде підтримана кимось з українських політиків, а тим паче, всім цивілізованим світом".

Зараз ви читаєте новину «Росія відділить Севастополь від Криму кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі