субота, 10 червня 2017 07:11

Батьки, учні і вчителі вимагали не звільняти шкільного директора

Батьки, учні і вчителі вимагали не звільняти шкільного директора
10 червня 2016 року учні, батьки і вчителі ЗОШ№3 в Полтаві прийшли під міськраду вимагати не звільняти директора Євгена Романова. Фото:poltava.to

"Тут вчилася я і моя сестра, ці стіни для мене рідні. Була звичайна школа. За Романова все змінилося. Вже за пів року його роботи з'явився дух школи. Моя дитина жодного дня не сказала: "Мама, я туди не піду". Це нова людина з новими ідеями", - каже полтавка Наталія Гресь торік 10 червня біля стін Полтавської міськради. Разом із батьками учнів ЗОШ №3 вимагають залишити на посаді директора Євгена Романова.

30 червня в нього закінчився контракт. Без пояснень управління освіти відправляє його у відпустку з подальшим звільненням, пишуть "Новини Полтавщини".

Учні і батьки прийшли з плакатами "Поверніть дітям найкращого Євгена Лаврентійовича". 54 вчителя написали заяву на його підтримку.

"Ця людина зробила дуже багато для наших дітей та навчального закладу. Він - реформатор. В школі працює радіо, в цьому році побудували футбольний майданчик. Загалом за рік батьки вклали близько мільйона гривень на ремонт та оновлення матеріальної бази школи. Директор - чесна людина. І буває не згоден із позицією управління освіти. Їм не подобається робота прогресивними методиками, тому вирішили поставити "свого". Хоча за 2015 рік Євген Романов не отримував ні доган, ні стягнень. Кожен навчальний день починається із гімну України, який учні співають. Це дуже проукраїнська школа і батькам подобається такий стиль виховання", - пояснила Світлана Говорова, голова батьківського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна випускниця на школу: в селі випустили унікальний клас

Мер Полтави Олександр Мамай не захотів розбиратися в конфлікті. Запропонував мітингувальникам створити ініціативну групу і прийти до нього на прийом наступного тижня.

Люди ще кілька разів приходили в міськраду. Обіцяли не пустити дітей у школу 1 вересня. Але Євгена Романова не поновили на посаді. За кілька днів директором школи призначили Лесю Марталішвілі. Вона й досі очолює заклад.

Вчителів Кловського ліцею, де навчаються діти політиків, змушували писати контрольні роботи за учнів-прогульників.

Зараз ви читаєте новину «Батьки, учні і вчителі вимагали не звільняти шкільного директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі