середа, 31 липня 2019 17:10

Постраждалі в ДТП під Полтавою звернулися до суду, бо не вірять слідству — відео

Постраждалі в ДТП під Полтавою звернулися до суду, бо не вірять слідству — відео
Авто постраждалих в аваріїФото: ГУНП

31 липня Октябрський районний суд Полтави розглянув клопотання адвоката Романа Винника зі сторони потерпілого у смертельній ДТП під Бричківкою Полтавського району.

Про це повідомило Кременчуцьке видання kg.ua.

Під час засідання адвокат потерпілого Валерія Похиленка Роман Винник повідомив, що Валерій сумнівається щодо об'єктивності слідства.

"Сумніви щодо неупередженості досудового розслідування обґрунтовуються неефективністю досудового розслідування, численними фактами перекручування (спотворення) викладу обставин ДТП слідчими, непроведенням необхідних слідчих дій, нехтуванням вимогами закону та спробами знищення доказової бази по справі", — йшлося у заяві.

Роман Винник навів низку аргументів на підтвердження.

За словами адвоката, станом на 25 липня слідчі не допитали Олену Пашетних (Кузіну). Також Роман Винник вказав, що слідчий після ДТП спотворив дані з місця подій, оскільки не встановив ймовірні шляхи автівок, що зіткнулися, а також не встановив очевидців, за винятком одного свідка. А відповідно до світлин та відео з місця події, очевидців значно більше.

Окрім цього слідчий не вніс до схеми аварії інформацію про гальмівний шлях та сліди заносу Toyota, за кермом якої був Олексій Сердюков. А це робить неможливим визначення швидкості в момент ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник "Змісту" зізнався, що був за кермом під час смертельної ДТП - Відео

Також Роман Винник зауважив, що Олексія Сердюкова не перевіряли на вміст алкоголю та наркотичних засобів.

Судове засідання завершилося відмовою у відводі слідчих і прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво за фактом смертельної ДТП.

Нагадаємо, 13 липня біля села Бричківка Полтавського району сталася смертельна ДТП. Водій Toyota Corolla виїхав на зустрічну смугу руху, не впорався із керуванням та врізався у ВАЗ-21099. Toyota загорілася від зіткнення. У ній перебували полтавська журналістка Олена Пашетних (Кузіна) та Олексій Сердюков, засновник групи проектів "Зміст". Обоє потрапили до лікарні з тяжкими травмами.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі в ДТП під Полтавою звернулися до суду, бо не вірять слідству — відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають