четвер, 14 грудня 2017 16:51

Одеських котів будуть захищати

Одеських котів будуть захищати
Є лише кілька причин, з яких можна ловити котів. Фото:murlo.org

Проект "Про заходи щодо захисту котів від жорстокого поводження в Одесі" підтримали депутати Одеської міської ради.

Пропонують заборонити вилов безпритульних котів на території Одеси, - про це пишуть УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник показав, як виглядають відомі музичні альбоми із зображенням котів

"Необхідно вжити додаткових заходів щодо регулювання кількості котів і забезпечення дотримання норм законодавства України про захист тварин від жорстокого поводження. Програма чисельності тваринного світу передбачає виділення коштів на стерилізацію, вакцинацію та вилов собак. На жаль, у цій програмі немає ні слова про котів", – зазначила депутат Позднякова.

Виловлювати безпритульних котів можна буде за необхідності вживання заходів регулювання чисельності безпритульних котів шляхом біостерилізації. Можна ловити кішок і задля здійснення вакцинації та з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників громадських об'єднань.

Віталій Кличко повідомив, що відтепер коти є частиною екосистеми Києва. Для захисту тварин від жорстокого поводження, міська влада визнала вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонила їх безпричинний вилов та вбивства. Котам можна буде вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують важливу функцію - знищення гризунів.

Зараз ви читаєте новину «Одеських котів будуть захищати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі