середа, 01 травня 2019 12:10

"Не катався, хотів заступитися в бійці" - батьки хлопця, якого вдарило струмом на даху потяга

"Не катався, хотів заступитися в бійці" - батьки хлопця, якого вдарило струмом на даху потяга
Сергію Спасову потрібна кров для переливання. Фото: Facebook

21-річний Сергій Спасов, який увечері 28 квітня отримав електротравму на даху вагона, насправді не розважався. Він намагався потрапити по другий бік потяга, щоб комусь допомогти.

Про це Gazeta.ua розповіла мати постраждалого Оксана Спасова.

За словами Оксани, про травму сина їй повідомили телефоном. Вона категорично відкидає чутки про те, що Сергій розважався на даху потяга з друзями.

"Ми потім розмовляли з сином. Він був сам. Не лазив по вагону, щоб зробити селфі. Не катався на цих "дугах". Він почув, що по той бік вагонів когось били. Потяг стояв, вагонів багато. Він лише хотів полізти й допомогти. Не торкався електродротів. Але електророзряд його дістав — лікарі зараз кажуть, що 65 відсотків опіків. Сергій упав із даху й отримав травму. Про деталі події я думаю в останню чергу — головне, щоб мій син вижив", - розповіла Оксана Спасова.

У прес-службі обласної поліції підтвердили, що в момент отримання травми Сергій був на даху сам. Інформацію про бійку не можуть ні підтвердити, ні спростувати.

"Він був сам. Камера відеоспостереження зафіксувала спалах - момент удару струмом. Після падіння постраждалий залишався при свідомості. Там були очевидці, які одразу до нього підійшли, питали, чи потрібна ще комусь допомога - він сказав, що сам. Відомостей про бійку в поліції немає", - розповів прес-офіцер обласного управління нацполіції Роман Грішин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові потрапили в смертельну аварію

21-річний Сергій Спасов отримав обширну електротравму. Електроопіки понад 50% тіла: обох рук, лівої ноги, живота, грудної клітки та спини. У хлопця струс головного мозку, відкрита черепно-мозкова травма, забійна рана тім'яної ділянки.

Потребує лікування в опіковому центрі в Кременчуцькому районі, але його стан не дозволяє транспортування.

Батько потерпілого Едуард Спасов шукає донорів крові для Сергія. Потрібна кров 2Rh + групи та плазма (підійде будь-яка група). Починаючи з 2 травня, здати можна на міській станції переливання крові. Адреса: вул. Олеся Гончара, 27, другий поверх. Обов'язково повідомити, що кров для реанімації 1-ї міської лікарні.

Родині також потрібна матеріальна допомога на подальше лікування сина. Картка Приватбанку 5168 7573 4272 7148, Спасова Оксана.

28 квітня ввечері до лікарні у Полтаві потрапив 21-річний хлопець із діагнозом політравма та електротравма. Їх він отримав на даху товарного потягу на Київському вокзалі Полтави.

Зараз ви читаєте новину «"Не катався, хотів заступитися в бійці" - батьки хлопця, якого вдарило струмом на даху потяга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають