понеділок, 19 березня 2018 18:49

Призначення Ройтбурда директором одеського музею, - вдале рішення губернатора Степанова - експерт

Призначення Ройтбурда директором одеського музею, - вдале рішення губернатора Степанова - експерт
Олександра Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею. Фото: LyonL

"Політичне лідерство губернатора у вирішенні конфлікту та призначенні відомого в Україні та світі художника Олександра Ройтбурда очільником Одеського музею, дає шанс регіону на культурне оновлення та повернення іміджу міжнародної культурної столиці.

Більш того, зі сторони виглядає так, що рішення продиктоване виключно менеджерською мотивацією та бажанням розвивати область та регіон в цілому, а не гратись в політичні інтриги із окремими проросійськими фракціями облради. Які не стільки зацікавлені в розвитку музею чи культури в цілому, скільки у власних політичних балах", – вважає політолог Микола Давидюк.

"Одеса як місто та як культурне явище, сформоване на стику французької, грецької, української та єврейської культур, вимагає надзвичайного тонкого підходу. Але, в той же час, надає шалені можливості щодо притоку інвестицій, туристів та посилення соціо-культурної державної платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеська влада цькує художника Ройтбурда

І саме такі непересічні особистості, як Ройтбурд на чолі музею, можуть реалізувати той потенціал, який закладений в регіоні. Що однозначно доповнить серію здобутків області за останній рік", – доповнює експерт.

"А той факт, що комісія Одеської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури і туризму відмовилася призначити художника на посаду директора музею після перемоги на конкурсі, свідчить виключно про заполітизованість низки депутатів та небажання їх партій розвивати регіон в культурному плані. Більш того, це була спроба диктувати свою монополію на відсталість, проросійськість та радянськість", - на останок додав Микола Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Ройтбурда директором одеського музею, - вдале рішення губернатора Степанова - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі