четвер, 26 жовтня 2017 13:10

Міськрада Львова збирається віддати 20 млн грн російському бізнесмену - на протестувальників чатує кілька автобусів поліції

Міськрада Львова збирається віддати 20 млн грн російському бізнесмену - на протестувальників чатує кілька автобусів поліції
Фото: facebook.com/igor.zinkevych

26 жовтня перед Львівською міською радою зібралися пікетувальники. Люди — працівники Львівського автобусного заводу, які прийшли відстоювати свої зарплати та майбутнє підприємства. Про це повідомляє ZIK.

На запланованому пленарному засіданні депутати Львівської міської ради розглядають питання про повернення, згідно з рішенням суду, 20 млн грн, які місто завинило за автобуси ще до Євро-2012. Фактично, кошти мають бути перераховані вже іншій фірмі, яка перекупила борг ЛАЗу, а її власниками є громадяни країни-агресора. Тому малоймовірно, що гроші надійдуть на зарплати працівникам та розвиток підприємства. Вхід у будівлю міської ради перекрили. Площу Ринок оточили спецпризначенці, які охороняють порядок. Неподалік площі ще кілька автобусів з правоохоронцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійські організації провели заборонену міськрадою акцію

Заборгованість становить 60 до 120 тис. грн кожному працівникові. Відтак, вони вимагають, щоб місто заборговані перед ЛАЗом гроші передало на заплати працівникам, - пише сайт "Львівські новини".

Серед пікетувальників також є політичні та громадські активісти. Тут можна побачити прапори ВО "Свобода", "Правого сектору", "Національного корпусу" та ГО "Сокіл".

Львівський автобусний завод викупив та довів до банкрутства російський бізнесмен Ігор Чуркін. Холдинг зупинив виробництво у 2014-му. Зараз ТОВ "Львівські автобусні заводи", яке перебуває в процесі припинення, офіційно записане на Ігоря Чуркіна та низку компаній, зареєстрованих в Канаді і Великобританії. ТОВ "Оптимум Фактор", з яким укладе меморандум АТП-1, зареєстроване в Києві. За даними аналітичної системи YouControl, власниками фірми є Сергій Бугайчук, Аліса Серебряник і Таїсія Саніна, дружина Чуркіна.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада Львова збирається віддати 20 млн грн російському бізнесмену - на протестувальників чатує кілька автобусів поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі