субота, 15 березня 2014 23:58

Меджліс назвав референдум у Криму клоунадою й закликав ігнорувати цей цирк

Меджліс назвав референдум у Криму клоунадою й закликав ігнорувати цей цирк
Рефат Чубаров. Фото: lenta-ua.net

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає намічений на 16 березня референдум про статус регіону клоунадою.

Зокрема, як повідомила прес-служба Меджлісу, Чубаров зазначив, що 16 березня в Криму буде не референдум, а "клоунада і цирк, які проходитимуть під прикриттям озброєних солдатів".

Він підкреслив, що прихильники кримськотатарського Меджлісу не будуть у неділю перешкоджати комусь "брати участь в цирку", але самі не будуть брати участь в ньому, а також мають намір закликати своїх сусідів різних національностей ігнорувати цей захід.

"Меджліс рекомендував всім місцевим і регіональним меджлісам, спільно з жителями Криму різних національностей, продовжувати зберігати спокій, бути пильними і виключити можливість будь-яких провокацій", - додав Чубаров.

Крім того, кримськотатарський народ категорично відкидає будь-які спроби визначити майбутнє Криму без його вільного волевиявлення як корінного народу Криму.

Про це йдеться в прийнятому у суботу, 15 березня, зверненні Меджлісу до Верховної Ради України і до всього українського народу, підписаним головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Кримські татари закликають Верховну Раду та інші вищі органи державної влади України негайно і спільно з міжнародними організаціями забезпечити вільне волевиявлення для здійснення кримськотатарським народом невід'ємного права на самовизначення на своїй історичній території.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс назвав референдум у Криму клоунадою й закликав ігнорувати цей цирк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі