субота, 17 травня 2014 06:20

Кримські татари збираються вийти на акції попри заборону

Кримські татари збираються вийти на акції попри заборону
Фото: www.radiosvoboda.org

Кримські татари готові вийти на акції 17-18 травня з нагоди 70-річчя депортації, незважаючи на заборону нелегітимного голови Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова на проведення масових заходів у регіоні до 6 червня.

Як передає УНІАН, про це заявив лідер кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров.

"Ми продовжили консультації з владою, але люди попереджають, що вони прийдуть", - сказав Чубаров.

Разом з тим, на думку глави Меджлісу, якщо, незважаючи на заборону, масові акції все-таки відбудуться, то це може призвести до трагічних наслідків для їхніх учасників, оскільки, як зазначив Чубаров, рівень ксенофобії серед тих, хто сьогодні керує Кримом, значно виріс.

Лідер Меджлісу заявив, що в п'ятницю і суботу продовжить консультації з представниками нинішньої влади Криму, а також правоохоронцями, додавши, що в суботу вдень пройде засідання Меджлісу, а до цього запланована зустріч з омбудсменом Росії. Після всіх цих зустрічей і консультацій буде вироблена позиція Меджлісу щодо дій 17-18 травня.

Варто зазначити, що 18 травня кримські татари відзначають початок сталінської депортації кримськотатарського народу в 1944 році. Цього року виповнюється 70 років цієї трагедії, яку кримські татари вважають геноцидом народу.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари збираються вийти на акції попри заборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі