середа, 08 травня 2024 21:52

Казати про евакуацію Харкова нема жодних підстав - начальник ОВА

Казати про евакуацію Харкова нема жодних підстав - начальник ОВА
Зараз казати про евакуацію міста Харкова жодних підстав, навіть теоретичних, немає, повідомив Олег Синєгубов. Фото: Facebook.com/synegubov.official

Казати про евакуацію Харкова немає підстав.

Про це заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомили "Суспільне".

"Ми чітко спостерігаємо за північними кордонами. Оскільки по східному напрямку ворог відновив активні штурмові дії після того, як провів заміну своїх військових підрозділів, провів там злагодження. Проте по тому напрямку він досі успіхів не має", - повідомив начальник ОВА.

"По півночі - дійсно, ворог створює певне угрупування військ. Будемо аналізувати для ймовірного удару з півночі або інших територій, як це вже було неодноразово. Однак все одно ми вживаємо всіх необхідних заходів для того, щоб бути готовими й протидіяти тим викликам, які можуть бути", - сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін виділив 8,121 млрд грн на будівництво фортифікацій

"Зараз казати про евакуацію міста Харкова жодних підстав, навіть теоретичних, немає. Більше того, ми продовжуємо активно розбудовувати наші фортифікаційні споруди. Ми не зупиняємося ні на хвилину для того, щоб посилювати нашу оборонну здатність", - заявив начальник ОВА.

Синєгубов повідомив, що на північному напрямку не фіксують перекидання росіянами техніки.

"Чисельність російських військ на півночі не збільшується. Періодично там іде ротація, злагодження підрозділів, проводяться певні організаційні дії. Є певні підтягування техніки, але сил і засобів наразі недостатньо для відкриття нової лінії фронту", - сказав начальник ОВА.

В області вживають заходи активної протидії наступу, заявив Синєгубов.

У березні президент Володимир Зеленський сказав про масштабне завдання - захист у три смуги завдовжки 2000 кілометрів.

Минулого тижня Міністерство оборони повідомило, що у Сумській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській і Харківській областях будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення.

Зараз ви читаєте новину «Казати про евакуацію Харкова нема жодних підстав - начальник ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі