понеділок, 26 червня 2017 07:11

Чиновник побив трьох селян і збив стадо індиків
5

Водій одразу потрапив в лікарню
Фото: Оксана Кириченко, bazarmedia.info

26 червня 2016 року поліція затримала першого заступника голови Гадяцької райдержадміністрації на Полтавщині Івана Волощенка. 23 червня побив трьох селян ногами та руками. Був п'яний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник збив стадо індиків і побив господарів.

"У селі Красна Лука Гадяцького району побив кулаками по тулубу 25-річну місцеву дівчину. Також напав на двох чоловіків, які стали свідками і втрутились. Їм дісталося по голові і тілу. Щоб заспокоїти чоловіка, сільський голова викликав поліцію", - розповів Юрій Сулаєв із Полтавської обласної поліції.

"Чиновник із компанією відзначали День держслужбовця біля річки. Увечері нетверезий водій сів за кермо мікроавтобуса "Фольксваґен". Подавив індиків і побився із власником птахів. Його дружині зламав руку. Ледь не наїхав на хлопчика. Вдарив його дідуся. Тікав від селян півгодини, а потім закрився в мікроавтобусі. На лобовому склі - збитий індик. Поліцейським говорив, що лише наїхав на птахів і ні з ким не бився", - розповіла свідок Оксана Кириченко.

Медики виявили в крові чиновника 0,7 проміле алкоголю. Це втричі більше за норму.

"Несподіванка, що увечері Іван Володимирович сів за кермо нетверезий. На роботі - завжди зібраний. Знаю його як порядну людину", - розповів Олексій Матюшенко, голова Гадяцької райдержадміністрації.

Чиновника після складання адмінпротоколу відвезли в лікарню. Через кілька днів його звільнили із посади.

16 вересня 2016 відбувся суд по цій справі. Обвинувачення – порушення правил дорожнього руху та керування транспортним засобом у нетверезому стані. Головуючий суддя Олена Заколодяжна, заслухавши матеріали справи, не визнала Івана Волощука винним.

Судячи з матеріалів судового засідання, власники домашньої птиці не мали права випасати її обабіч дороги.

Суд вирішив, що немає доказів того, що індик загинув саме через ДТП і що його збив саме автомобіль І. Волощука (Volkswagen Transporter н.з. ВІ 1157 ВТ). Тому суддя визнала відсутність тут складу злочину.

Щодо другої частини обвинувачення, то суддя призначила екс-заступнику штраф у розмірі 3 тисячі 400 гривень за керування у нетверезому стані. Така сума мотивована тим, що ДТП чоловік скоїв ще до набрання чинності нового Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. На судовому засіданні Іван Волощук заявив, що не керував автомобілем у нетверезому стані - спиртне вживав вже після конфлікту, який виник через збитого індика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновників часто ловлять нетверезими за кермом.

У Рівному патрульні зупинили п'яного за кермом полковника Генштабу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник побив трьох селян і збив стадо індиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі