пʼятниця, 28 квітня 2017 12:01

Активісти прогнали бетоновози зі скандальної забудові
3

Активісти зупинили будівництво біля кінотеатру імені І. Котялревського
Фото: Денис Скриль
Активісти зупинили будівництво біля кінотеатру імені І. Котялревського
Активісти зупинили будівництво біля кінотеатру імені І. Котялревського

В Полтаві активісти зупинили будівництво біля кінотеатру імені І. Котляревського. Викликали поліцію, а робітники поховались.

"Будівельники розпочали вивантажувати бетон із автомобілів о 6 ранку. За кілька годин встигли половину закинути на дах конструкції. Виявляється, споруда матиме два поверхи. Дізнались, що буде не кафе, а казино чи зал гральних автоматів", - розповів Василь Ковальчук, правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти закидали забудову димовими шашками.

Будівля на Котляревського - культурна пам'ятка. Входить в архітектурний ансамбль площі Полтави. Власник спочатку облаштував в приміщенні кафе, кілька місяців тому почав зводити літній майданчик.

Тиждень тому в знак протесту активісти закидали кафе димовими шашками. Власник - місцевий бізнесмен Олександр Калуцький. Під час акції був в приміщенні. До людей не вийшов.

Активісти Полтави виступають не тільки проти забудови на кінотеатрі Котляревського. 5 квітня під час акції проти забудови арки на вул. Соборності, 27 відбулась масова бійка. Двоє активістів отримали ножові поранення. Із того часу поставили вимоги до влади міста скликати сесію і заборонити будівництво кіосків в Полтаві.

Міський голова до активістів не виходив. Його спіймали в міській раді на виконкомі. Коли виривався, ледь не задушили.

Зараз ви читаєте новину «Активісти прогнали бетоновози зі скандальної забудові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі