— Для пасти беру спагеті з твердих сортів пшениці фірми "Чумак". Висипаю в кип'ячену воду. Вимикаю газ і залишаю на 20 хвилин. Так дійде до стану альденте (недоварена їжа. — Газета), — говорить 39-річна Аглая Колесник. — У цей час нарізаю шматочками сало з проріззю. Смажу на сковорідці на великому вогні.
Нарізає дрібно пів цибулини, вкидає до сала. Додає соняшникову олію. Змішує зі 300 г сметани 15% жирності. Тушить заправку 10 хв.
— Для аромату додаю курячу приправу "Мівіна" та італійські трави. Смажу все це 20 хвилин на середньому вогні. Зливаю воду зі спагеті. Промиваю гарячою. Висипаю у сковорідку до засмажки.
Додає подрібнений зубчик часнику та дві столові ложки соєвого соусу. Під кришкою смажить 3 хв.
— Пасти вистачить на десять порцій. Коли подаю до столу, натираю на пасту твердий сир. Посередині розбиваю перепелине яйце. Їсти страву потрібно в перші п'ять хвилин, поки сир не розплавився.
Коментарі