неділя, 17 лютого 2019 00:35

Землю у Василівці здали в оренду на аукціоні

Василівка — одне з двох сіл Коломацької ОТГ. Ділянка площею 5,5 га розташована за межами населеного пункту, серед поля. Право розпоряджатися нею громада отримала через суд.

— На цей пай не було спадкоємців. Сільська рада виготовила документацію та у суді отримала право власності. Ми ухвалили рішення продати право оренди через аукціон. Поставили максимальну ставку 12 відсотків. Вийшло понад 26 тисяч гривень на рік, — розповідає голова Коломацької ОТГ Євген Почечун, 34 роки. — Заявки подали п'ять агропідприємств. Сиділи в залі, під час торгів піднімали палички зі своїми номерами. Ціна поступово зростала. Дійшли до 75 тисяч.

Торги на замовлення Коломацької ОТГ проводило приватне підприємство "Земінвест". Стартували з 26 808 грн. Крок підняття — 134 грн. Протягом аукціону ціна зросла майже на 48 тис. грн. Остаточна вартість становить 75 тис. грн. Перемогло товариство "Агроцентр-плюс", зареєстроване в селищі Машівка на Полтавщині. Договір оренди з ним укладуть на 10 років.

На території Коломацької ОТГ востаннє проводили земельні аукціони п'ять років тому. Тоді агровиробникам передали право на оренду восьми земельних ділянок.

— Це було до об'єднання. На торгах віддали землю за мінімальну ціну. Шкодуємо про це, адже могли заробити більше. Зараз шукаємо таких паїв і виставлятимемо на аукціон, — пояснює Євген Олександрович.

Зараз ви читаєте новину «Землю у Василівці здали в оренду на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають