субота, 09 березня 2019 16:10

Запустили сайт із даними про бізнес міських депутатів

Ресурс "Приховані інтереси" запрацював у Білій Церкві. Містить інформацію про компанії, які належать чиновникам та членам їхніх родин.

На порталі автоматичний аналізатор. Дозволяє миттєво перевірити будь-який документ на збіги з інформацією у базі даних. Дізнатися, чи не ухвалювалися на засіданнях виконкому чи сесіях міськради рішення на користь компаній, які належать депутатам.

— До бази Білої Церкви включено 62 чиновники. Це міський голова, п'ятеро його заступників, 14 членів виконкому та 42 депутати міської ради, — розповідає Ілля Кротенко, аналітик громадської організації "Антикорупційний штаб". — Із ними та їхніми близькими родичами пов'язано 163 компанії. Неприбутковими є тільки 39. Найпопулярніші сфери — торгівля, нерухомість і будівництво.

Семеро з десяти депутатів мають потенційний конфліктний інтерес — голосують в інтересах якоїсь компанії.

— З 2015 року перевіряємо декларації депутатів. Бачимо, як змінюються їхні статки, фінансове становище, земельні питання, — розповідає Віталій Нестеренко, керівник громадської організації "Зміни Білу Церкву". — Шукали якісь зв'язки із підприємствами. Часто партнери — у різних партіях. Можуть на публіці ворогувати. А бізнес мають спільний.

Портал "Приховані інтереси" — всеукраїнський. Дані для нього волонтери збирають з електронних декларацій депутатів, чиновників, політиків. Також із відкритих реєстрів.

Зараз ви читаєте новину «Запустили сайт із даними про бізнес міських депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають