субота, 15 червня 2019 16:13

У Терешках запрацює клінічна лабораторія

— Тепер пацієнтам робитимуть розгорнуті аналізи крові та сечі. Не потрібно їхати в Полтавську лікарню й вистоювати черги. У мешканців Терешківської громади, які обслуговуються в Микільській амбулаторії, — там і братимуть аналізи. Орієнтовно двічі на тиждень, — каже Віталій Турпітько, 50 років, головний лікар Микільської амбулаторії.

В амбулаторії села Терешки Полтавського району створили клінічну лабораторію. Там обслуговуватимуть мешканців Терешків і Микільського. Є три прилади для аналізів крові й сечі, вартістю 327 тис. грн. Їх придбали за кошти Полтавської районної ради ще ­торік.

— Вдалося довести, що найдоцільніше це обладнання буде саме в Терешківській громаді. Утім, реагенти закінчаться за чотири-шість місяців. Не впевнений, що для безкоштовних аналізів громада виділить гроші, — пояснює Турпітько.

Фахівці з Києва вже приготували обладнання до роботи. Почнуть працювати за місяць, коли лаборант пройде стажування в Полтавській райлікарні. Аналізи виконуватимуться в автоматичному режимі.

Станом на 10 червня лабораторія не мала водопостачання. Бо згнила водопровідна труба. Депутати шукають можливості вирішити проблему.

Зараз ви читаєте новину «У Терешках запрацює клінічна лабораторія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають