субота, 09 лютого 2019 19:14

У Калашниках присвоїли землі на чотири мільйони гривень

— На початку минулого року атовці оформляли документи на отримання землі. Держгеокадастр виділив ділянки неподалік Калашників. Видали накази на реєстрацію. На стадії міжрегіонального погодження бійці раптом дізналися, що земля вже зареєстрована. Залишилися ні з чим, — розповідає Тарас Лелюх, 33 роки, член Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України. У минулому — учасник АТО. Зараз офіційно представляє колишніх військових у земельних питаннях.

— У травні 2018 року приватне

підприємство з Полтавського району зареєструвало право постійного

користування на 10 земельних ділянок. Їхня загальна площа становить 132 гектари. Вартість — понад 4 мільйони гривень. Державну реєстрацію прав здійснили з порушеннями. Документи від головного управління Держгеокадастру в Полтавській області не видавали. Ці дії незаконні. Прокуратура поверне землю

в державну власність, — повідомляє

прес-секретар Полтавської обласної прокуратури Катерина Хоменко, 29 років.

Передача права постійного користування цими ділянками приватному підприємству порушує ст. 92 Земельного кодексу України.

— "Чорний" нотаріус з Опішні зробив фальсифікацію. Зареєстрував документ, який ніколи не видавався. Такого акту на постійне користування не існує. Це знала начальниця держгеокадастру Полтавського району.

Прокуратура це підтвердила, — каже Тарас Лелюх. — Незаконне право на користування віддали сільськогосподарському підприємству в Калашниках. Почали піднімати документацію. Виявив, що жодного акту на ці земельні ділянки не реєстрували. Тим більше, на це підприємство. Провів власне розслідування. Результати надав у прокуратуру.

Прокуратура направила до суду позовну заяву. Вимагає скасувати державну реєстрацію права постійного користування приватним підприємством. Зобов'яжуть підприємство повернути державі 132 га земель. Суд призначили на 6 лютого. Розслідують причетність посадових осіб і факти зловживання владою і службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «У Калашниках присвоїли землі на чотири мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають