субота, 24 серпня 2019 13:24

Тахтаулове може об'єднатися із Бричківкою

17 серпня в селі Тахтаулове Полтавського району пройшли громадські слухання. У будинку культури майже 50 селян обговорювали об'єднання із сусідніми селами — Сем'янівкою та Бричківкою.

На слухання прийшли представники місцевої влади й сільський голова Бричківки. Під час обговорення селяни заявили, що найбільше бояться приєднання до Полтави.

— Вона із нас мусорку зробить. І кладовище! — пояснює мешканка Тахтаулового Олена. Прізвища не називає.

— Сем'янівка нас не хоче. Кажуть, що ми не маємо грошей, — говорить сільський голова Тахтаулового Олена Кравцова, 52 роки. — Проте нам треба якнайшвидше об'єднуватися з іншими сільрадами. Якщо не встигнемо до Нового року, можуть приєднати без нашої згоди до обласного центру.

Насправді Сем'янівка не хоче з нами об'єднатися, бо боїться втратити ­контроль. Адже тахтаулівців утричі більше. А це означає, що на виборах голови переможе кандидат із Тахтаулового.

Сем'янівка запропонувала об'єднання Бричківці. Та не погодилася.

— Бричківка схильна до Тахтаулового, — каже голова Бричківської сільради Павло Бречко. — Проте про об'єднання говоритимемо лише тоді, коли ­зважимо фінансові можливості сільрад. Кожна зі сторін має зробити фінансовий розрахунок. Бо я не готовий закривати потім важливі установи через нехватку коштів. Маю розуміти перспективи на майбутнє.

Для фінансового розрахунку уповноважена депутатами сільради юридична особа звернеться до Полтавської облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Тахтаулове може об'єднатися із Бричківкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають