субота, 06 квітня 2019 16:43

Селян у Полтаву возитиме комунальний автобус

Автор: ФОТО надане Євгеном Почечуном
  Коломацька громада закупила автобус ЗАЗ "А07А І-Ван" і позашляховик "КІА Спортейдж"
Коломацька громада закупила автобус ЗАЗ "А07А І-Ван" і позашляховик "КІА Спортейдж"

Громада придбала позашляховик "КІА Спортейдж"

— У мене ще торік була ідея придбати автобус. Щоб раз і назавжди вирішити проблему з перевізниками, які обслуговують наші населені пункти. Коли створили власне комунальне підприємство, вирішили купити автобус, — розповідає голова Коломацької ОТГ 34-річний Євген Почечун. — Маршрут з'єднає населені пункти громади з Полтавою. Починатиметься з дальнього села, Василівки.

Громада провела тендер. Придбали автобус 2019 року випуску, виробництва ЗАЗ, модель "А07А І-Ван". Заплатили за нього 1,4 млн грн.

— Тариф обрахують співробітники комунального підприємства. Громадяни пільгових категорій їздитимуть безкоштовно. Плануємо, щоб кожен непрацюючий пенсіонер хоча б раз на тиждень мав право безкоштовно з'їздити в Полтаву, — додає Євген Олександрович. — Автобус приноситиме прибуток нашій ­громаді.

Транспорт зареєструють, отримають ліцензії для роботи на маршруті. Візьмуть на баланс комунального підприємства "Коломацьке", що обслуговує територію громади.

Наприкінці березня через тендерні закупівлі в Коломацьку ОТГ ­придбали позашляховик "КІА Спортейдж". Обійшовся у майже 500 тис. грн. Планують використовувати для потреб членів виконкому. За словами Євгена Почечуна, в громаді вже є службовий автомобіль "Део Сенс", але його не вистачає.

— В інших громадах популярні автомобілі "Рено Дастер". Ми порадилися і вирішили придбати за такі ж гроші ­позашляховик КІА, — каже Почечун.

Автомобіль вже на території громади. Наступний етап — реєстрація транспортного засобу.

Взимку громада купила трактор МТЗ із відвалом за 500 тис. грн. Ще стільки ж треба для причепів і навісів, які придбають днями.

Всю техніку беруть на баланс "Комунальника". Хочуть ­укомплектувати ­обладнанням, яке дозволить зробити підприємство рентабельним. Для цього завершують процедуру закупівлі ­додаткового приладдя — функціонального причепа для перевезення ­вантажів, маніпулятора, культиватора, ­косарки та гілкоподрібнювача. Зрізані гілки від чагарників підуть на опалення об'єктів соціальної сфери. Інше приладдя ­використовуватимуть для благоустрою, також надаватимуть послуги населенню.

Зараз ви читаєте новину «Селян у Полтаву возитиме комунальний автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають