неділя, 17 лютого 2019 00:34

Газу в розсошенських гуртожитках не буде щонайменше тиждень

У двох гуртожитках у Розсошенцях на вул. Геологічній, 10 та 12, місяць немає газу. 17 січня його відключив Полтавагаз під виглядом технічного обслуговування мережі.

У будинках мешкають переважно сім'ї з дітьми та літні люди. Змушені купувати мультиварки й електроплити, щоб варити їсти. Бойлери — аби мати теплу воду. Хто не може це собі дозволити, ходить до родичів чи знайомих у сусідні будинки. Приносять готові страви додому.

— Полтавагаз відновить газопостачання лише після того, як перезаключить договір із житлово-комунальним комбінатом. Влада і Полтавагаз змушують мене цим займатися, — пояснює керівник житлово-комунального комбінату Розсошенців 59-річний Олександр Роман. — Ми платитимемо Полтавагазу за спожитий газ і технічне обслуговування. Вони вже розривають договори з людьми. Я погодився, не можу піти проти волі влади.

7 лютого відбулася зустріч голови Щербанівської ОТГ Ігоря Процика, Олександра Романа й Ростислава Гринчака,

голови правління приватного акціонерного товариства "Полтавагаз". Результатом стала вимога укласти договори між житлово-комунальним комбінатом та організаціями, що надають послуги газопостачання.

— Треба укласти чотири договори з різними структурними підрозділами. Три з Полтавагазом — на розподіл газу, техобслуговування та взяття на баланс лічильників. Один — із Полтавагаззбутом, — говорить Роман. — Маємо отримати нові коди. Це багато документів. Купа умов. Скажу чесно — не знаю, як ми це зробимо.

Відповідальність за розрахунки спожитого газу лягає на ЖКК. Для цього в комунальному комбінаті призначать відповідального бухгалтера. Брати на роботу нікого не планують — додадуть обов'язків одному з трьох бухгалтерів підприємства. Раніше Олександр Роман говорив, що ЖКК не може брати на себе відповідальність за газопостачання. Взяття на баланс газових мереж суперечило чинному статуту підприємства. Чи його перепишуть, не каже.

— Припинення газопостачання гуртожитків на вулиці

Геологічній, 10 та 12, пов'язане з відсутністю технічної документації й обслуговування. Ще 17 січня працівники нашого підприємства склали акти, — пояснюють у Полтавгазі.

На оформлення документів потрібен час. Тому газу в гуртожитках не буде щонайменше тиждень, додає Олександр Роман.

Зараз ви читаєте новину «Газу в розсошенських гуртожитках не буде щонайменше тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають