субота, 20 липня 2019 00:01

В аварії біля Бричківки загинула мати двох дітей

— Стан тяжкий. Дитина в реанімації, безконтактна. Батько опритомнів, спілкується, проте йому не кажуть, що дружина загинула. Щоб не наробити гірше. Дай Боже, аби він не читав інтернет і газети. Зараз його опікають лікарі, щоб не було ускладнення, — розповідає речник Полтавської обласної ­поліції 50-річний Юрій Сулаєв про наслідки смертельної автомобільної аварії. Сталася 13 липня ­неподалік села Бричківка Полтавського району на трасі Полтава — Суми.

Водій "Тойота Королла" виїхав на зустрічну смугу руху, не впорався з керуванням та врізався у ВАЗ-21099. Іномарка загорілася від зіткнення. У ній перебували полтавська журналістка 32-річна Олена Пашетник і Олексій Сердюков, 31 рік, засновник групи проектів "Зміст" у Полтаві. Обоє потрапили до лікарні з тяжкими травмами.

У ВАЗі їхала родина з Кременчука. Батьки забрали доньку з оздоровчого дитячого табору та поверталися ­д­одому.

За кермом був 41-річний голова родини. Зараз перебуває в реанімації. Його 39-річна дружина Олена Похиленко сиділа ­поруч, від отриманих травм через кілька годин померла в реанімаційному відділенні першої міської лікарні Полтави. Поховали її 15 липня. 12-річна донька Соня — у тяжкому стані в реанімаційному відділенні дитячої лікарні в Полтаві. Перенесла операцію, проте не опритомніла. Поруч постійно перебуває бабуся. У родині є ще молодша донька Кіра, якої під час аварії в авто не було.

Олені Пашетних зробили дві операції: одну на голові, другу — на селезінці. Лежить у реанімаційному відділенні. Стан важкий і стабільний, проте із позитивною динамікою. В Олексія Сердюкова тріщина в тазі й травма грудної клітки.

Офіційно невідомо, хто був за кермом "Тойоти". Проте Олексій Сердюков написав на своїй сторінці у "Фейсбуку", що саме він керував на той час автомобілем. Також пообіцяв фінансову підтримку родині загиблої жінки.

"За кермом автомобіля був я, Олена сиділа ззаду. Я пішов на обгін і під час цього в мене провалилася передача, не зміг закінчити обгін. Справа був автомобіль. Я спробував з'їхати на узбіччя, але було пізно. Це все не знімає з мене відповідальності", — йдеться в дописі.

Надати офіційну інформацію слідчим Олексій Сердюков відмовився, апелюючи до ст. 63 Конституції України — свідчити проти себе.

— Немає жодного свідка, який бачив, хто був за кермом "Тойоти". Наскільки мені відомо, чоловік дістав дівчину із салону іномарки. Свідки кинулися рятувати людей у "дев'ятці". Авто ­загорілося за 5 секунд. У цей час у салоні вже нікого не було, — продовжує Юрій Васильович. — Офіційно водій іномарки з нами не говорив. Сподіваємося, це ­через ­травму. Коли лікарі дозволять спілкуватися з хворим — будемо протокольно збирати інформацію, якщо захочуть її надавати. Паралельно ведуться слідчі дії, щоб встановити істину.

Друзі та знайомі збирають кошти на допомогу родині з Кременчука. Картка Приватбанку: 4149 4996 4063 8225, Похиленко Людмила Миколаївна (бабуся Соні).

Також фінансово можна допомогти Олені Пашетних. Картка Приватбанку: 4149 4390 0074 3132 (Ксенія Малік, колега постраждалої).

Зараз ви читаєте новину «В аварії біля Бричківки загинула мати двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають