субота, 22 червня 2019 15:37

У Дашеві збирали гроші на лікування Каріни Грошовик

Автор: ФОТО із соцальної мережі ”фейсбук”
  На благодійному вечорі співали народний артист України Микола Янченко та Тетяна Денисюк
На благодійному вечорі співали народний артист України Микола Янченко та Тетяна Денисюк

— Слава Богу, вже 60 років маю. Не знаю, чи доживу до весілля єдиної внучки. Але дуже хочу побачити, хто буде її наречений. Нікому не дозволю Карінку образити. На її юну долю і так великі випробування випали, — каже Дмитро Шевчук із селища Дашів Іллінецького району.

Його 14-річна онука Каріна Грошовик два місяці бореться із гострим лімфобластним лейкозом.

— У лютому Карінка знепритомніла. Ми звернулися до лікаря. Він послухав, подивився. Направив на аналіз крові. Зробили в нашій лікарні. Результати були відмінні, — розповідає Марія Василівна, 58 років, бабуся дівчинки. — Десь у березні у неї був нежить, боліло вухо, турбувало горло. Ми лікувалися в ЛОРа. Хвороба не відступала. Лікар прописав УВЧ-терапію. Чотири дні погріли носика. Вилізли лімфовузли. Звернулися до хірурга. Він сказав негайно зробити аналіз крові. І знову аналіз був досить непоганий. Але лікар перестрахувався. Направив у Вінницю. Поїхали. Здали кров в обласній лікарні. Результат — кардинально інший. Ми вперше почули діагноз онуки. Це як грім серед ясного неба. Це не можна сприйняти. З цим не можна змиритися. Шансів не давав ніхто.

Каріна пройшла вісім хіміотерапій та два сеанси лікування препаратом онкоспара.

— Після одного з курсів хімії потрапила в реанімацію, бо спалили все — кишківник, стравохід, ротик. Дитина ­стала чорна. Минуло два дуже страшні тижні, — веде далі Марія Василівна. — Як ми раділи, коли Карінка самостійно випила ковточок води. Коли втримала ложку в руці. Потім ледь чутно промовила: "Бабусю, люди кажуть, що на небі є пекло. Ні. Воно — на землі. І я в ньому".

Каріна з квітня постійно перебуває в лікарні. Лікування потребує неймовірних сил і чималих коштів, кажуть рідні. Небайдужі люди допомагають фінансово.

13 червня в ресторанному комплексі "Дашівчанка" відбувся благодійний вечір "Крила надії". Збирали кошти на лікування Каріни Грошовик.

До організації та проведення заходу приєдналися багато людей. Серед них волонтерська група з Липовця "Заради майбутнього".

Перед присутніми виступали артисти. На аукціон виставили вишиті рушники, картини, солодощі, сертфікати на продукцію магазинів Дашева, послуги місцевих перукарень, фотосесії фотографа з Липовця Олексія Обари, романтичну вечерю в ресторані "Варвара" в Іллінцях. Того вечора зібрали 70 тис. грн. Їх передали рідним ­Каріни.

Сім'я школярки просить допомоги коштами на лікування, операцію та реабілітацію дівчинки.

Реквізити картки Приватбанку: 5168 7574 0212 0093

Зараз ви читаєте новину «У Дашеві збирали гроші на лікування Каріни Грошовик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають