субота, 01 червня 2019 14:49

Пожежу на макухівському смітнику гасили 39 годин

— Такі пожежі дуже складно гасити, бо диміти може в одному місці, а горіти — десь на глибині в іншому. Доводиться розкопувати відходи. Трактор розгортає сміття, а пожежники заливають водою, яку беруть з річки Коломак. Сморід жахливий, — каже прес-офіцер Держслужби із надзвичайних ситуацій Полтавської області Віталій Шкаревський, 37 років.

Розповідає про пожежу на звалищі біля села Макухівка Полтавського району. Почалася вночі 22 травня. Її гасили 39 год. 22 пожежники. Задіяли сім одиниць техніки та транспорт місцевого комунального підприємства.

Сміття вигоріло на площі 800 кв. м.

Із початку року полігон горів сім разів. Торік на ньому сталося 23 пожежі.

— Причина завжди одна — необережне поводження з вогнем невідомої особи, — пояснює речник ДСНС Полтавщини Світлана Рибалко, 46 років. — Взагалі там живуть люди, на самому смітнику. Постійно щось копають і випалюють. Років із 15 тому у відходах знайшли міну. Наші піротехніки, оглянувши предмет, вирішили його підривати на місці, бо небезпечно було перевозити. По гучномовцю передали, що треба покинути територію. Хлопці розповідали, повилазили люди з-під землі та з самого сміття.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу на макухівському смітнику гасили 39 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають