неділя, 03 березня 2019 22:54

Пожежа знищила два магазини на Київському ринку Полтави

Автор: Олена Лісна
  24 лютого на Київському ринку Полтави згоріли магазини ”Лідер взуття” та ”Єва”.  Автостанцію №3 вогонь не зачепив
24 лютого на Київському ринку Полтави згоріли магазини ”Лідер взуття” та ”Єва”. Автостанцію №3 вогонь не зачепив

24 лютого о 18:00 повідомили про пожежу в торгових павільйонах на вул. Зінківській у Полтаві. Вогонь охопив магазин косметики "Єва", взуттєвий "Лідер взуття" та критий ринок Київський, розміщені під одним дахом. Загалом знищено 270 кв. м приміщення.

Від магазинів лишися каркаси, прилавки поплавилися. На ринку дах залитий водою. Вціліла автостанція №3, розташована поряд із магазином взуття. Звідси курсують рейси в села Полтавського, Диканського, Зінківського районів та до Сумської області.

Із вогнем боролися 39 пожежників та 11 одиниць техніки. Декілька десятків патрульних не підпускали близько перехожих, щоб не заважали працювати й не травмувалися.

— Вдалося відвоювати дах над автостанцією. Полум'я "хапало" дах Київського ринку. Утеплювач сам по собі гарно горить, і кажуть, ще й картоном було добряче вимощено, — розповідає Світлана Рибалко, 46 років, речник управління з надзвичайних ситуацій Полтавщини.

Уранці 25 лютого прилавки ринку Київський порожні. Зовні будівля огороджена стрічкою, нікого не пропускають. Вантажники виносять уцілілий товар та обладнання. Валяється багато розбитого скла на прилавках і підлозі. З дверей чути запах горілих продуктів і пластику. Товари залиті водою. Частина даху прогнулась. У "Єві" та "Лідері взуття" вигоріло все, окрім деяких ділянок перекриття.

— Я на ранковій зміні чергую, охороняю вхід у приміщення. заходити всередину не дозволяється. Рятувальники кажуть, що може обвалитися дах над самим ринком. Чув, що о шостій ранку продавці забрали свої товари, ваги й уціліле приладдя, — розповідає високий худорлявий охоронець, не називається.

Заступник начальника головного управління з надзвичайних ситуацій Полтавської області Олександр Лисенко, 41 рік, біля входу до "Єви" спілкується з людьми.

— Жертв не виявлено, розслідування встановить причину займання. Можливо,

осередком займання міг бути "Лідер взуття". Звідси вогонь поширився на магазин "Єва" та критий ринок. Причина — коротке замикання, — розповідає Олександр Миколайович.

У приміщення запускають лише спеціалістів. Декілька пожежників і досі гасять осередок у "Єві", звідки йде дим. Оглядають завали та відсувають балки.

Під час пожежі і після неї автостанція №3 працює за звичайним графіком. Приміщення розташоване поруч із "Лідером взуття".

— Усе за графіком, маршрути не скасовували, перебоїв нема. У приміщені слідів пожежі й руйнування немає, — говорить 34-річна Ірина Діхтяренко, начальник автостанції №3. — Трішки водою намочили технічне приміщення, що з боку взуттєвого магазину.

— Коли знайдуть винного, постраждали від пожежі зможуть звернутися до суду та відшкодувати збитки. Те саме стосується й страховки — все стане відомо після встановлення причини пожежі, — каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа знищила два магазини на Київському ринку Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають