неділя, 30 грудня 2018 16:56

По новорічні ялинки їдуть у Копили

Найбільше новорічних ялинок у Полтавському районі продають у Копилах. Полтавське лісове господарство відкрило магазин "Лісовичок" на трасі Київ — Харків.

Сосна заввишки 1 м коштує 57 грн, від 1 до 1,5 м — 75 грн, від 1,5 до 2 м — 87 грн, вища 2 м — 102 грн. Також із 20 грудня продають ялину європейську. Точну ціну поки що не визначили,

однак буде дорожча за сосну.

— Ми проріджуємо сосняк. Це природний процес. Крони змикаються і немає куди рости. Дерева вирубуємо через одне. Стараємося видаляти негарні — криві чи не дуже пишні, — говорять у лісовому господарстві.

До 20 грудня щодня виставляли майже 50 дерев. Ближче до Нового року очікують наплив покупців.

— Найчастіше приїжджають підприємці, скупляють оптом і перепродують. На жаль, дерева трохи жовтуваті. Може тому, що тепер оттєпєль після заморозків. Якщо правильно прикрасити — не буде видно, — пояснюють. — Дереву найкомфортніше у прохолодному приміщенні, до плюс 20 градусів. Тоді хвоя опадає найменше.

Кожне дерево має чип із кодом. Його легальність можна перевірити користувачам системи "Андроїд" через додаток "Ялинка.інфо".

Також із 20 грудня сосни та ялинки можна придбати у Полтаві на вул. Європейській, 49 (біля колишньої телерадіостанції "Лтава").

Зараз ви читаєте новину «По новорічні ялинки їдуть у Копили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають