вівторок, 25 грудня 2018 23:45

На аеропорт витратять 59 мільйонів євро

Автор: Комунальне підприємство ”Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс”
  9 листопада транспортний літак Іл-76TD авіакомпанії ”Альфа Ейр” сів на аеродромі ”Біла Церква”. Тут пройде технічне обслуговування
9 листопада транспортний літак Іл-76TD авіакомпанії ”Альфа Ейр” сів на аеродромі ”Біла Церква”. Тут пройде технічне обслуговування

До 2030 року у Білій Церкві побудують міжнародний аеропорт. Матиме відповідну злітну смугу, пасажирський і вантажний термінали, сучасне устатковання. Для цього потрібно 59 мільйонів євро — 1,86 млрд грн.

Проект аеропорту представили 5 грудня на форумі "Київщина інвестиційна", який пройшов у ресторані "Казка" на вул. Леся Курбаса, 2 у Білій Церкві.

— На зведення вантажного терміналу треба 17,7 мільйонів євро, пасажирського — 1,3, — каже Олександра Клітіна з Міністерства інфраструктури України. — Модернізація злітної смуги обійдеться у 13 мільйонів євро. Решту витратимо на навігаційні системи.

Зараз у міністерстві шукають необхідні кошти. Будуватимуть за рахунок міського, обласного і державного бюджетів. Також за гроші приватних інвесторів та міжнародних фінансових організацій.

— Уже ведемо переговори з банками щодо фінансування проекту, — продовжує жінка. — І діалог з авіаперевізником "Рін-Ейр". Їхній директор пропонує назвати його не "Аеропорт Біла Церква", а "Київський регіональний". Це буде привабливіше для недорогих перевізників. Запустили процес надання летовищу статусу міжнародного.

Аеропорт у Білій Церкві відкрили 2000 року. Має назву "Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Його побудували на базі авіаремонтного заводу та військового аеродрому.

На летовищі є злітно-посадкова смуга довжиною 2,5 км і шириною 80 м, з яких 42 придатні для прийому літаків. Також — магістральні та кермові доріжки загальною протяжністю 4264 м, місця для стоянки повітряних суден, будівля для обслуговування повітряного руху з метеомайданчиком. У двох ангарах обслуговують літаки ІЛ-76, АН-12, АН-72 і АН-74.

Поки тут не можуть проводити митний контроль, відправляти літаки за кордон. Лише обслуговують судна, які злітають і сідають на інших летовищах.

— Новий аеропорт буде зорієнтований на пасажирські перевезення, — каже Сергій Карнаулов, директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

— Стане привабливим для бюджетних авіакомпаній, зручним для чартерних рейсів. Паралельно обслуговуватимемо літаки. Для цього є все необхідне — технічна база, кадри, фахівці, досвід.

Новий аеропорт дасть місту до 2,5 тисяч робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «На аеропорт витратять 59 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають