субота, 23 лютого 2019 22:53

Місто будуть озеленювати

У міській раді презентували та обговорили програму озеленення Білої Церкви. Її розробили у міському управлінні благоустрою та екології. Взяли участь у проекті "Смарт Сіті", який влаштувала німецька організація "Фонд Фрідріха Науманна за Свободу". Біла Церква перемогла разом із трьома іншими українськими містами — Івано-Франківськом, Полтавою, Мелітополем.

До обговорення долучилися студенти, депутати, фахівці в галузі екології, громадськість. Виступили 12 спікерів.

— У нас, як і в більшості міст України, була відсутня програма озеленення. Відповідно, ніяк не фінансувалася, — каже начальник управління благоустрою та екології Альона Колотницька, 43 роки. — Необхідно, аби вона мала реєстр наявних зелених масивів, дерев, кущів. Чітко визначала кількість аварійних. У місті 70% насаджень уже старі. Кожне дерево внесуть до електронної карти. Проект має бути доступний для широкого загалу, щоб охочі мали можливість вносити свої пропозиції та зауваження.

— Програма допоможе утримувати зелені насадження, розширювати їх, — говорить представниця німецького фонду Беате Апельт.

За результатом обговорення учасники домовилися розробити довготривалу стратегію озеленення Білої Церкви.

Зараз ви читаєте новину «Місто будуть озеленювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають