субота, 16 березня 2019 15:50

"Гинуть здебільшого птахи, зайці, їжаки, лисиці"

Навесні, коли люди починають працювати на полі, стається чимало пожеж через недотримання правил поведінки із вогнем. Пожежники виїздять майже на 40 викликів щодоби. Через вітер чи неуважність люди не можуть впоратись із вогнем. У полум'ї часто гинуть дрібні дикі тварини й птахи.

— Дуже болюча тема. У них зараз кладка починається. Але через людську безвідповідальність горять і птахи, і тварини в лісі. Багато — малесенькі, сліпенькі чи не вилуплені. Коли йде лінія вогню, знищує все на своєму шляху, — каже речниця ГУ ДСНС Полтавщини 46-річна Світлана Рибалко. — Гинуть переважно птахи на гніздах, зайці, їжаки, лисиці. Багато їх знаходять пожежники на згарищі.

— Цьогоріч у березні дощі були й відтягли час прибирань. Проте готуємось. Лише за 8 березня виїздили чотири рази на подібні виклики, — продовжує Світлана Петрівна. — Уникнути цього можна. Достатньо не спалювати траву, а скошувати. Є компостні ями. Або переорати землю. Найголовніша проблема — лінь. Легше все спалити. Дехто вважає, що так краще для землі. Проте це хибна думка.

Зараз ви читаєте новину «"Гинуть здебільшого птахи, зайці, їжаки, лисиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають