субота, 15 грудня 2018 16:20

Діти йдуть до школи лісом

— Запрошую депутатів і вчителів пройти з дітьми пішки від мого дому у школу. Їм треба перетнути все село й піднятися вгору через ліс. Кілька тижнів, як зробили ліхтарі. До того було страшно. Треба негайно вирішити питання з підвозом, — каже 30-річна Яна Мостова із Нижніх Млинів, мати чотирикласниці Катерини.

29 дітей із Нижніх Млинів та Шмиглів добираються пішки до школи у селі Гора. Бо немає автобуса. Йдуть близько 3 км.

— Свою дитину та ще кількох, що живуть неподалік, чоловік щодня везе у школу машиною. Бувало, спізнювався на роботу, — продовжує Яна. — Як авто зламалося, три дні ходили пішки. Добре, погода була гарна. Взимку в об'їзд — іще далі. Раніше дітей возив старий аварійний автобус. У ньому вони навіть пожежу пережили — загорілася тряпка під капотом. Із 1 вересня обіцяли новий, ми його навіть побачили у "Фейсбуці". Але на сесії об'єднаної територіальної громади його вирішили використовувати для екскурсій та поїздок.

— Діти долають різну відстань — залежно від того, хто де живе, — каже директор школи Оксана Калинич, 61 рік. — Через лісосмугу кожен топче собі стежечку навпростець. Там чагарники, кущі. Можна зустріти і бродячих собак, і поганих людей. Це небезпечно.

Щербанівська ОТГ розглянула звернення батьків. Щоб виділити автобус — має проголосувати виконком.

— Якщо виконком сільської ради вирішить підвозити, я — тільки "за", — говорить Інна Важеніна, 48 років, начальник відділу освіти виконавчого комітету Щербанівської сільської ради. — Старий автобус не пройшов технічний огляд, йому вже більш як 30 років. Колективне звернення від батьків учнів Горянської школи ми розглянули. По карті від місця проживання дітей найдовша відстань до неї — 2 кілометри. Новий автобус, який купили за гроші сільської ради та обласного бюджету, передали опорній Щербанівській школі. Він підвозитиме у Щербані старшокласників з інших сіл.

Зараз ви читаєте новину «Діти йдуть до школи лісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають