субота, 17 серпня 2019 00:40

Вертуту запікають пів години

Автор: ФОТО з сайта ”Фейсбук”
  Для приготування вертути тісто розкатують у млинці. Потім їх скручують у вигляді спіралі
Для приготування вертути тісто розкатують у млинці. Потім їх скручують у вигляді спіралі

35-річна Віра Горич випікає десерт разом із синами Артемом і Артуром. Вона готує тісто і начинку, хлопці виробляють із тіста равликів.

— Змішую 100 мілілітрів соняшникової олії з курячим яйцем. Додаю 100 мілілітрів теплої води і перемішую, потім 400 грамів борошна. Замішую тісто, поки не стане однорідне і м'яке. Накриваю кухонним рушником і берусь за начинку, — розповідає господиня Віра.

Для начинки бере два яблука, очищає від шкірки і натирає на великій тертці. Потім дві столові ложки родзинок заливає гарячою водою на 20 хв. Віджимає і додає до яблук. Туди ж всипає дві столові ложки цукру, півчайної ложки кориці. Все ретельно перемішує.

— Розділяю тісто на три частини. Одну розкачую у тонкий млинець. Кладу начинку. Закручую у ковбаску. А сини скручують у кільце, щоб нагадувало равлика, — продовжує.

Викладає вертути на застелену пергаментом форму для випікання. Запікає в духовці за температури 180°C 30 хв. Готові вертути посипає цукровою пудрою. Смакують з чаєм, кавою або компотом.

Зараз ви читаєте новину «Вертуту запікають пів години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають