35-річна Віра Горич випікає десерт разом із синами Артемом і Артуром. Вона готує тісто і начинку, хлопці виробляють із тіста равликів.
— Змішую 100 мілілітрів соняшникової олії з курячим яйцем. Додаю 100 мілілітрів теплої води і перемішую, потім 400 грамів борошна. Замішую тісто, поки не стане однорідне і м'яке. Накриваю кухонним рушником і берусь за начинку, — розповідає господиня Віра.
Для начинки бере два яблука, очищає від шкірки і натирає на великій тертці. Потім дві столові ложки родзинок заливає гарячою водою на 20 хв. Віджимає і додає до яблук. Туди ж всипає дві столові ложки цукру, півчайної ложки кориці. Все ретельно перемішує.
— Розділяю тісто на три частини. Одну розкачую у тонкий млинець. Кладу начинку. Закручую у ковбаску. А сини скручують у кільце, щоб нагадувало равлика, — продовжує.
Викладає вертути на застелену пергаментом форму для випікання. Запікає в духовці за температури 180°C 30 хв. Готові вертути посипає цукровою пудрою. Смакують з чаєм, кавою або компотом.
Коментарі