субота, 24 серпня 2019 11:43

"На дві години вони мають забути про недугу і стати щасливими"

Автор: ФОТО з власного архіву вікотії кармазіної
  Андрій Копилов і Вікторія Кармазін створили святкове агентство ”Смайл” шість  років тому. Зараз мають близько 50 сценаріїв та 300 костюмів. Найчастіше працюють із дітьми
Андрій Копилов і Вікторія Кармазін створили святкове агентство ”Смайл” шість років тому. Зараз мають близько 50 сценаріїв та 300 костюмів. Найчастіше працюють із дітьми

— Хочемо, щоб діти не в гаджетах сиділи, а раділи дитинству. Тому робимо унікальні дитячі свята. Першим шість років тому влаштували квест (інтелектуальне змагання. — Газета) про піратів у парку Олександрія. Нині у нас більше 50 святкових образів мультиплікаційних та кіногероїв. Жодна з програм не повторюється. Дружина — ведуча, пише сценарії, я створюю ідеї та слідкую за обладнанням, — говорить 56-річний Андрій Копилов.

Вікторія Кармазін та Андрій Копилов разом десять років. Це другий шлюб для них обох. Вікторія працювала фінансовим директором, викладала в аграрному університеті. Андрій — у сфері комп'ютерного забезпечення. Разом освоїли класичні танці, були задіяні у виступах святкових агентств. Тоді вирішили створити своє.

— Перші репетиції проводили в себе у квартирі. Облаштували костюмерну. Всі гроші, що мали, витрачали на декорації, нові програми і рекламу. Тепер працює сарафанне радіо. Нас добре знають у місті. Купили та пошили на замовлення більше 300 костюмів. Набрали молоду команду. Збираємося щосереди. Обговорюємо робочі моменти, спілкуємося. Запрошуємо психологів та акторів театру. Сперечалися стосовно назви агентства. Я хотіла "Вікторі", Андрій — "Смайл". Вирішальним став голос нашого знайомого. Порадив обрати другий варіант, — каже Вікторія Кармазін.

В агентстві "Смайл" є ростові ляльки, міми та живі скульптури. Працівники освоїли ходулі і джампери — короткі ходулі для стрибків. Проводять квести, влаштовують виїзні атракціони. Там є і справжня українська кузня та арбалетний тир, ігри "Енгрі бьордс" та солодка вата. Найпопулярніші герої серед дітей — Спайдермен, Герої в масках, Леді Баг і Суперкіт, ляльки Лол, Фіксики, Маша і Медвідь. Проводять дитячі дні народження, спектаклі та шоу.

— Гра "Бей-блейд" (нагадує дзигу, яку одночасно запускають двоє учасників. — Газета) побила всі рекорди популярності серед дітей. Ми пошили костюми, купили дві великі арени. Минулої осені влаштували турнір у центрі міста. Прийшли стільки народу, що ми не очікували. Через це люди нарікали. Але то був перший такий досвід. Надалі ми реєстрували охочих по телефону або у "Фейсбуці". Нині такі турніри проводимо раз на два тижні у нашому офісі, — продовжує Вікторія.

Останні роки не святкують удома Новий рік. Працюють. Андрій — Дідом Морозом, Вікторія — ведучою. Новорічні свята для них починаються у листопаді. Тоді замовляють перші корпоративи. Діти телефонують Діду Морозу і просять подарунок цілий рік.

Для дорослих проводять вечірки, весілля, дні народження, випускні. Коштують від 5 тис. грн. Додатково можна замовити важкий дим, конфеті, фонтани, циганське або українське шоу. Дитяче свято коштуватиме від 500 грн за годину. Залежить від кількості дітей і додаткових шоу — мильних бульбашок, наукове та інші.

— Бувають курйозні моменти. Якось на весіллі молодята не попередили, що мати нареченої не прийшла, бо що її чоловік одружився з матір'ю нареченого. Ледве уникли скандалу. На дитячих святах бувають малюки, які не знають слова "ні". Справляємося. Робимо таку дитину своїм помічником. Клієнти обирають мову свята — українську або російську. На суржику теж просять, але не проводимо. Враховуємо вік, темперамент, кількість людей і місце проведення. До кожного свята готуємо сценарій, але в роботі багато імпровізації, — каже Андрій. — Ми не перестаємо дивуватися дітям. Якось проводили концерт для глухонімих. Слова Вікторії перекладала сурдоперекладачка, але діти намагалися співати з нами, танцювали. Тому в команді завжди кажу, щоб не показували жалості до таких дітей. На дві години вони мають забути про недугу і стати щасливими.

Агентство "Смайл" бере участь у всіх святкуваннях міста. Організовують гуляння в районі, їздять по Київській області та у столицю, Вінницю та Одесу. З проектом "Місто професій" об'їхали дев'ять міст України. Співпрацюють з організацією "Біла Церква туристична" та її керівником Оленою Фастівською, підтримують благодійні концерти, які організовує Надія Карпенко. Перед Новим роком влаштовують безплатні вистави у будинку урочистих подій — директор Тетяна Бурківська.

— У нас сімейний тандем. Я придумую образи майбутніх героїв, веду рекламну кампанію. Андрій — ідейний натхненник і виконавець. Вирішує всі технічні питання. Він у мене колишній вертолітник, військовий на пенсії. Більше 20 років обслуговував комп'ютерну техніку, — говорить Вікторія.

Подружжя любить подорожувати. Відвідали понад 20 країн. Серед них Індія, Шрі-Ланка, Кенія. Були сироїдами. Із 2011 року перейшли на веганство. Не лікуються препаратами. Вікторія займається йогою в парку Олександрія, веде канал на ютюбі. Їхній девіз — "Радійте разом з нами!"

Зараз ви читаєте новину «"На дві години вони мають забути про недугу і стати щасливими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають