субота, 15 червня 2019 16:12

"На другий день нарушилася міміка обличчя. Впав слух на праве вухо"

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  Роман Безотосний із села Рунівщина Полтавського району судиться із полтавкою ­Тетяною Янович. 25 червня 2015 року велосипедист врізався у двері її авто, які вона різко ­відчинила. Отримав тяжкі тілесні ушкодження
Роман Безотосний із села Рунівщина Полтавського району судиться із полтавкою ­Тетяною Янович. 25 червня 2015 року велосипедист врізався у двері її авто, які вона різко ­відчинила. Отримав тяжкі тілесні ушкодження

— 25 квітня 2015 року був футбольний матч. Я близько п'ятої ­вечора їхав на велосипеді вулицею ­Кукоби з гори. Першим був припаркований білий "Форд". Просто переді мною відкрилася водійська дверка. Нікуди було діватися, зустрічною смугою їхало авто. Не встиг ­зреагувати — велосипед вдарився в дверку "Форда", я перелетів і впав головою на ­асфальт. Пам'ятаю удар, отямився на асфальті — наді мною стояла жінка з автівки. Хтось викликав "швидку". Отримав відкриту черепно-мозкову травму, втратив багато ­крові. Лікарі кажуть, якби не приходив до тями періодично, могли б не довезти до лікарні, — каже 35-річний Роман Безотосний із села Рунівщина Полтавського району.

Навесні 2015 року Роман травмувався в Полтаві. Тоді відкрили кримінальне провадження за порушення водієм легковика правил дорожнього руху, що призвело то тяжких тілесних ушкоджень. Встановили, що на водійському сидінні була полтавка Тетяна Янович. Але досі судовий розгляд справи по суті не розпочався.

— На другий день нарушилася міміка обличчя. Робили пункції, бо в позвоночнику кров була. Впав слух на праве вухо. Місяць лежав у больниці, потім реабілітація. Витратив більше 15 тисяч гривень.

Слідство тривало два роки. Коли справу передали до суду, адвокат обвинуваченої наполіг, щоб суд визнав другим відповідачем у справі акціонерне товариство "Страхова компанія "Нова". Тетяна Янович застрахувала в ній свою цивільну відповідальність.

— За клопотанням протилежної сторони суд змушений був визнати страхову компанію "Нова" співвідповідачем. З 2016 року моторно-транспортне бюро позбавило компанію ліцензії на право займатися таким видом страхування. Але як юридична особа вона дійсна. Суддя вимагає, щоб позивач забезпечив вручення судової повістки. Пакет документів направив суд рекомендованим листом на адресу страхової компанії. Документи повернулися назад, коли термін зберігання на пошті збіг. Ми знаємо адресу, але не можемо вручити документи, бо вони від цього ухиляються, — пояснює адвокат потерпілого Олександр Листопад.

Адвокат каже, сторона обвинуваченої не допомагала Роману з лікуванням.

— Натомість її чоловік закидав постраждалого різними звинуваченнями. Наприклад, вимагав оплатити заміну пошкоджених дверей в автівці в сумі понад 100 тисяч гривень. Навіть заявив, нібито Роман навмисне травмував себе, щоб не йти на службу в зону АТО. Підсудна неодноразово міняла покази, — продовжує Листопад. — Мені здається, мала місце якась зацікавленість. Бо слідчий, який два роки розслідував справу, так і не направив її до суду. Пізніше це зробили слідчі в райвідділі.

Справу розглядають у Ленінському районному суді Полтави. На засіданні адвокат потерпілого вніс клопотання про розміщення на офіційному веб-сайті судової влади інформації про виклик до суду представника відповідача.

— Страхова компанія — учасник кримінального провадження. Її участь обов'язкова. Мають повідомити належним чином. Без неї справу не розглядають, — пояснює прокурор Полтавської місцевої прокуратури Євген Корнієнко.

За його словами, немає можливості примусово доставити представників компанії на судове засідання.

Суддя Наталія Крючко не задовольнила клопотання, не погодила публікацію повідомлення на порталі судової влади. Роман Безотосний із Олександром Листопадом шукають інші можливості вручити страховій компанії документи про участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «"На другий день нарушилася міміка обличчя. Впав слух на праве вухо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають