неділя, 03 березня 2019 22:33

Марію Підгорецьку звинувачують у смерті колишнього чоловіка

  Марія Підгорецька та Олексій Люльчак познайомилися 2011-го. Зустрічалися кілька місяців, невдовзі одружилися
Марія Підгорецька та Олексій Люльчак познайомилися 2011-го. Зустрічалися кілька місяців, невдовзі одружилися

— "Привіт тобі з потойбіччя і гривню на життя". Такого листа колишня свекруха надіслала мені, — розповідає 33-річна Марія Підгорецька з Гайсина.

Колишні свекри звинувачують її в загибелі сина, 37-річного Олексія Люльчака. Той 14 лютого за кермом власного авто "ВАЗ 21114" загинув у аварії. Був напідпитку, за висновками експертизи. Залишив прощальну записку, за словами батьків.

"Я проклятий. І буде проклятий день, коли мене познайомили з Підгорецькою Марією Василівною. Вона винна в моїй смерті. Сама мучиться і мучить інших", — йдеться в записці.

За словами батьків, Марія безпідставно вимагала гроші на лікування та реабілітацію спільного сина.

— Марія Василівна разом із суддями Гайсинського районного суду заморила судами. Їй було мало грошей, які вона отримувала на дитину, а це більше 4 тисяч гривень щомісяця від держави та аліменти від сина, які він сплачував добросовісно, — каже Василь Люльчак. — Було по три, а то й чотири суди кожного місяця, які суми вона вказувала, суд задовольняв. Ні один адвокат не міг перемогти гайсинську систему правосуддя, адже її батько возив голову суду, працював судовим розпорядником, був судовим виконавцем. Окрім судової тяганини, Марія часто відвідувала різних ворожок та відьм.

Її часто бачили у дворі будинку, в якому жив син, вона годинами простоювала під вікнами його квартири. Вона сказала йому в очі, що він своєю смертю не помре, що і сталось.

Марія та Олексій познайомилися 2011-го. Зустрічалися кілька місяців, невдовзі одружилися. Жінка має інвалідність після дорожньої аварії — ампутована нога, пересувається із протезом. 2012-го у подружжя народився син Денис. У дитини внаслідок післяпологової травми дитячий церебральний параліч.

— Олексій, як дізнався, що я вагітна, поставив перед фактом: "Мені дитина не треба, роби аборт", — розповідає Марія. — Я мовчки зібрала речі і пішла до своїх батьків від нього. Сказала, що не маю претензій, але вирішу сама, чи народжувати. Він сам до мене прийшов, але за умови, що не питиме. Через рік після народження сина стосунки вкрай розладилися. Ми розлучилися. Нічого від колишнього не вимагала, крім виконання його батьківського зобов'язання — утримувати сина та оплачувати хоча б частково додаткові витрати на синове лікування. Зверталася до суду. Але жодне із виконавчих проваджень по боргах не було сплачене. За всі 6 років жодного разу ні він, ні його батьки до Дениса не прийшли, не запитали, як справи, навіть із днем народження не вітали. Олексій навіть говорити із сином не хотів, відвертався від нього, коли бачилися. Але я його за це не зненавиділа. Дитину обожнюю і роблю все, аби покращити його стан. Олексій жив своїм життям, мав іншу жінку, виховував її сина від першого шлюбу. Я своє життя присвятила синові. Олексія пити не заставляла і п'яним за кермо його не садила.

Люльчаки у доводи жінки не вірять. Виконавчі провадження за фактом боргів закрили у зв'язку зі смертю Олексія Люльчака.

Зараз ви читаєте новину «Марію Підгорецьку звинувачують у смерті колишнього чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають