субота, 16 березня 2019 15:30

Бутерброди можна заміняти горіхами й сухофруктами

— Напередодні посту кілька років тому у новинах бачила, як батюшка на дев'ятий день поминав Небесну сотню. Запало в душу. Вирішила спробувати постити. Виявилося, не так важко, як здавалося до цього, — розповідає 45-річна Оксана Мегалинок із Гайсина.

Спершу обмежила себе тільки в їжі, бо до храму не ходила. 2016 року стала парафіянкою церкви Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. З того часу щорічно дотримуюся посту.

Готую собі каші та супи. Окремо для рідних — м'ясо та рибу. Для себе такі продукти замінюю кабачковою ікрою, квасолею. Замість бутербродів їм горіхи та сухофрукти.

Навчилася готувати пісні рогалики. До півлітра води додаю дві склянки рафінованої олії, вісім склянок борошна, дві столових ложки цукру та 50 грамів дріжджів, пів чайної ложки солі. Все вимішую, розкочую в кола і ріжу на вісім частин, як піцу. На трикутники з тіста викладаю начинку і закручую. Залишаю, щоб тісто підійшло, і потім відправляю в духовку. Якщо начинку роблю солодкою, то в кінці посипаю готові рогалики цукровою пудрою. Синам та чоловіку дуже подобаються.

Зараз ви читаєте новину «Бутерброди можна заміняти горіхами й сухофруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають