субота, 09 лютого 2019 19:24

"Якщо є свідок — запишіть номер телефону"

Що треба робити у разі падіння на слизькому

З початку року Полтавська служба екстреної допомоги та медицини катастроф зафіксувала в обласному центрі 107 падінь на слизькій дорозі і дві травми від падінь бурульок і криги. Як добитися компенсації — фахівці Першого полтавського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги дали практичні поради.

Інформацію поширили на сайті Полтавської райдержадміністрації.

Найкраще застрахуватися. Після нещасного випадку страхова компанія виплатить відшкодування. Незастрахованій людині доведеться підготувати відповідні докази. Засвідчити, що отримали травми на слизькому тротуарі чи від бурульки.

Якщо це сталося біля житлового будинку, претензії слід висувати комунальному підприємству, що його обслуговує. При падінні на сходах офісу, банку, магазину відповідальність несе той, хто прибирає територію. Можна звернутися в райдержадміністрацію чи міськвиконком.

Cфотографуйте місце падіння. Це важливо для судового позову. Візьміть відеозаписи в найближчих офісах. Якщо є свідок — запишіть номер телефону. Дізнайтеся, кому належить ділянка дороги — через жек, районну адміністрацію, міськвиконком. Дані є в онлайн-реєстрі власників нерухомого майна. За це треба заплатити.

У медичній картці слід вказати причину травми — падіння на вулиці, біля будинку, офісу фірми тощо. Обов'язково — адресу. Записати дані бригади медиків. Зможуть бути свідками в суді. Якщо травми тяжчі за "легкого ступеня", "швидка" має повідомити поліцію. Пишіть заяву в правоохоронні органи. Дані мають внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Судово-медична експертиза визначить ступінь тяжкості тілесного ушкодження. Потім оформіть позов до суду за місцем перебування відповідача.

Райдержадміністрація впродовж доби має створити комісію з розслідування нещасного випадку з не менш як трьох осіб. Комісія складає акт, який надсилають потерпілому. Це може стати беззаперечним аргументом в суді.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо є свідок — запишіть номер телефону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають