неділя, 17 лютого 2019 00:36

Порошенко запропонував план зростання добробуту українців

Автор: WWW.PRESIDENT.GOV.UA
  Президент Петро Порошенко спілкується з учасниками Всеукраїнського громадського форуму ”Відкритий діалог”. ”Хочу наголосити, що українцям не потрібен президент і головнокомандувач, який стане перед Кремлем на коліна. Ми цього не дозволимо”, — сказав глава держави
Президент Петро Порошенко спілкується з учасниками Всеукраїнського громадського форуму ”Відкритий діалог”. ”Хочу наголосити, що українцям не потрібен президент і головнокомандувач, який стане перед Кремлем на коліна. Ми цього не дозволимо”, — сказав глава держави

Ми звикли, що на виборах політики лають опонентів і хвалять себе. Петро Порошенко ж почав передвиборчу кампанію із визнання власних недопрацювань.

Найбільшою проблемою країни президент вважає бідність. По добробуту громадян було завдано великого удару 2014-го. Коли Росія оголосила економічну блокаду. І навіть заборонила транзит українських товарів черех її територію.

— Простий життєвий приклад. Людина багато років заробляє торгівлею на ринку. Одного дня приходить, а його закрили. Кидається з товаром на другий, а дорогу — заблоковано. Як хочеш, так і виживай. Щось подібне Росія влаштувала Україні, — каже Петро Порошенко. — Знаю, що мільйони українців з тривогою думають про сьогодення. Пенсіонери переймаються, як вижити, бо криза найсильніше вдарила саме по них. Знекровлена держава не мала досі достатнього ресурсу, щоб належно їх захистити.

Та Петро Порошенко запевнив, що найгірше — позаду. Українська економіка зростає 12 кварталів поспіль. Щоб результат відчули громадяни, президент пропонує розвивати п'ять "проривних" галузей економіки — аграрний сектор, IT-індустрію, машинобудування, інфраструктуру та туризм.

Україна має великий потенціал у цих напрямках. І кожен з них у момент ривка потягне за собою десятки суміжних галузей. Це призведе до створення робочих місць із високим рівнем заробітної плати, збільшення надходжень до бюджету, зростання пенсій та інших соціальних виплат.

— Ми створили основу для того, щоб перейти в наступ проти бідності. Вона — наш ворог, можливо, навіть більший, ніж Росія, — наголошує Порошенко.

Президент пояснює, що раніше план економічного прориву не реалізовувався, тому що потрібно було зміцнити фундамент державності.

— Ми вирішували базові питання державного будівництва. Створювали армію, забезпечували єдність країни, проводили децентралізацію. Тепер ми повинні подолати бідність, пам'ятаючи, однак, що і загрози безпеки нікуди не поділися, — каже.

Політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що Петро Порошенко пропонує реалістичний план підйому української економіки.

"Ми всі пережили період потрясінь у результаті війни і торгової блокади. Але зараз Україна навчилася вести справи з надійнішими європейськими партнерами. У країні зростають золотовалютні резерви, створені умови для приходу інвестицій, завдяки яким на краще зміниться рівень життя", — підкреслив політолог у "Фейсбуку".

Протягом п'яти років ми справді були свідками історії успіху. Поставлені керівництвом країни цілі досягаються, навіть якщо це здавалося неможливим. Безвіз, договір про асоціацію з ЄС, реформа армії, децентралізація, томос — тільки кілька прикладів у цьому ряду.

Мер Дніпра Леонід Філатов вважає децентралізацію найважливішим результатом діяльності президента Порошенка.

— У кожному кілометрі відремонтованих доріг чи садочку є його заслуга, — каже міський голова.

Улюблениця мільйонів актриса Ада Роговцева також підтримує Порошенка, бо, за її словами, наша країна вперше стала Україною — не тільки за назвою, а й за змістом.

— Я впевнений у наших можливостях, — стверджує старійшина української політики, колишній секретар РНБО Володимир Горбулін. Зазначає, що деяких кандидатів він не уявляє в ролі головнокомандувача, і вважає, що у них є час схаменутися.

Письменник і дипломат Юрій Щербак нагадує, що міняти головнокомандувача під час війни — неприпустимо:

— Давайте прямо скажемо, що президент Порошенко переграв Путіна в багатьох компонентах військово-дипломатичної боротьби. І спасибі йому за це.

І в експертному середовищі, і в суспільстві в цілому наростає розуміння, що рухові до ЄС і НАТО немає альтернативи. Бо це означає високий рівень життя, який і пропонує Порошенко. А на другій чаші терезів — приємні вуху, але порожні обіцянки популістів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко запропонував план зростання добробуту українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають