субота, 28 вересня 2019 14:15

В Україні вимирають чоловіки

Смертність чоловіків в Україні у п'ять-сім разів вища, ніж у європейських країнах. Це стає причиною вимирання нації.

— У нас занадто багато вмирає чоловіків працездатного віку, — говорить 69-річна Елла Лібанова з Національної академії наук України. — Цифри у чотири-п'ять-сім разів більші, ніж у Швеції чи Швейцарії. У Польщі вмирають удвічі менше.

Причиною високої смертності науковці називають спосіб життя українців.

— У бідних країнах люди традиційно вмирають частіше, ніж у розвинених, — говорить соціолог 69-річний Євген Головаха. — Як чоловіки, так і жінки. Це пов'язано з низьким рівнем життя. Однак українські чоловіки частіше ведуть нездоровий спосіб життя. Зловживають алкоголем, палять, часто гинуть у нещасних випадках, аваріях. В Україні нерозвинута культура фізичних навантажень, як у Європі. Люди не займаються фізкультурою, не підтримують фізичну форму. Маємо низький рівень медичної допомоги.

На 100 померлих в Україні припадає 49 новонароджених. Народжуваність — на середньоєвропейському рівні. У новому звіті ООН спрогнозували, що населення України скоротиться. 2030-го українців буде 40 млн, 2050-го — 35 млн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вимирають чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають