субота, 22 грудня 2018 00:30

Олександр Гвоздик став чемпіоном світу

Автор: www.journaldemontreal.com / ДИДЬЕ ДЕБЮШТЕРЕ
  Українець Олександр Гвоздик (праворуч) нокаутує канадця Адоніса Стівенсона в бою за титул чемпіона світу з боксу за версією Всесвітньої боксерської ради у напівважкій вазі. 2 грудня, Квебек, Канада
Українець Олександр Гвоздик (праворуч) нокаутує канадця Адоніса Стівенсона в бою за титул чемпіона світу з боксу за версією Всесвітньої боксерської ради у напівважкій вазі. 2 грудня, Квебек, Канада

Україна отримала четвертого чинного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів. До Василя Ломаченка, Олександра Усика й Артема Далакяна долучився Олександр Гвоздик. 2 грудня в канадському Квебеку 31-річний харків'янин в 11-му раунді нокаутував канадця Адоніса Стівенсона, 41 рік — до бою 29 перемог, 24 нокаути, по одній поразці і нічиїй.

Гвоздик також здобув титул Всесвітньої боксерської ради в напівважкій вазі. Він першим серед українських боксерів підкорив цю категорію. Тепер має 16 перемог у 16 поєдинках. 13 — нокаутом.

На перших секундах третього раунду Гвоздик провів короткий правий прямий у щелепу — чистий нокдаун. Але канадський рефері Майкл Гріффін його "не побачив".

Починаючи з шостого раунду, українець підвищив темп і отримав перевагу. Він був швидший, активніший, результативніший, добре рухався і заходив за передню ногу суперника. Частіше загострював бій.

В дев'ятому раунді Стівенсон дав зрозуміти, що має сили протистояти молодому претенденту на титул. А в 10-му ледь не відправив Гвоздика в нокдаун — українця від падіння врятували канати. Проте харків'янин одразу взяв реванш і йому вдалося провести декілька хороших атак. У 11-му раунді Олександр до максимуму підвищив темп, почав розбивати чемпіона різноманітними серіями і комбінаціями. Стівенсон не витримав. Рефері зафіксував нокаут за 11 с до кінця 11-го раунду.

— Ця перемога — все для мене, — каже Олександр Гвоздик. — Адоніс був великим чемпіоном, але настав мій час.

Після бою Стівенсона госпіталізували. Ввели в стан медикаментозної коми, щоб зменшити набряк головного мозку від крововиливу і знизити ризик непоправних наслідків.

— Жахливе суддівство, — заявив на післяматчевій прес-конференції Атлас, тренер Гвоздика.. — Не можна ставити арбітра з країни одного з боксерів. 98:92 — це якийсь жарт, злочин. Цей суддя має позбутися ліцензії.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Гвоздик став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають