пʼятниця, 09 серпня 2019 17:35

На День Незалежності будуть два паради

На День Незалежності будуть два окремих марші. Добровольці та ветерани пройдуть ходою Хрещатиком після маршу, який планує провести влада. Про це домовилися ветерани Спілки війни з Росією та Офісом президента 1 серпня.

Президент України Володимир Зеленський не з'явиться на Марші захисників.

— Домовилися, що наші марші розводимо в часі, але не в місці. Ми пройдемо Хрещатиком, і вони Хрещатиком, — говорить 29-річний Андрій Медведько, член комітету параду до Дня Незалежності "Марш захисників". — Результат влаштував обидві сторони. Будуть два марші: Марш гідності, який проводить влада. І Марш захисників — його організовують ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих. Домовилися про спільну координацію, щоб не заважати одне одному.

Військовий парад президент Володимир Зеленський скасував наприкінці липня. Натомість захотів провести Марш гідності. Містом пройдуть різні війська, ветерани, вчителі, медики, дипломати, спортсмени й інші.

Замість параду всіх військових планують преміювати. У Міноборони підтвердили цю інформацію, але не уточнили суму виплат.

Торік учасникам параду видали премії по 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На День Незалежності будуть два паради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають