субота, 24 серпня 2019 13:32

Із "Борисполя" утік наркобарон

З аеропорту "Бориспіль" 18 серпня втік ізраїльський наркобарон Амос Дов Сільвер. Його мали етапувати на батьківщину.

Ізраїльські правоохоронці називають Амоса Дов Сільвера засновником мережі продажу наркотиків "Телеґрас". Збула десятки тонн марихуани, кокаїну, екстазі. Чоловік переховувався в Києві. Навесні 2019 року українські поліцейські затримали його на вимогу ізраїльських колег. У липні Київський апеляційний суд відпустив Сільвера під домашній арешт, бо не становив загрози. 15 серпня Верховний суд України задовольнив прохання Ізраїлю про екстрадицію його на батьківщину. 18 серпня його мали відправити. На відео камер спостереження видно, як Дов Сільвер проходить через металошукач, певний час стоїть, чекаючи працівника СБУ, який його супроводжує. Помітивши, що того немає, тікає.

— На лінії паспортного контролю чоловіка вже не було, — каже речник Держаної прикордонної служби України Андрій Демченко. — Він просто зник з аеропорту.

Наступного дня Сільвера спіймали в Умані Черкаської області, де ховався у друзів. Державне бюро розслідувань затримало трьох працівників спецслужб. Підозрюють, що вони допомогли злочинцеві втекти.

Зараз ви читаєте новину «Із "Борисполя" утік наркобарон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають