середа, 16 січня 2019 12:48

Шахраї обміняли гроші пенсіонерки на сувенірні

Шахраї обміняли гроші пенсіонерки на сувенірні
Пенсіонерці обміняли гроші на сувенірні купюри. Фото: Волинь-нова

У Новосанжарському районі ошукали пенсіонерку. Шахрай представився директором пошти і забрав всі гроші у Марії Лазько, обмінявши їх на сувенірні п'ятисотки.

Про це йдеться у сюжеті nnovosti.info.

Переконував, що в країні грошова реформа і всі старі купюри потрібно обміняти на нові.

"Він питав, як мене поштарка обслуговує, і фамілію її знав", - згадувала Марія Степанівна.

"Доки мама сумнівалася, чи варто гроші міняти, він почав видзвонювати листоношу. Наче вона з іншого боку села ходить, міняє. І по телефону говорив при мамі. Мовляв, вона не вірить, що гроші міняють — зіслався на іншу людину", - розповіла її невістка Надія Буцька.

Потім "начальник" почав нишпорити по хаті. Налякана Марія Лазько віддала йому гроші, відкладені на ліки — 4 тис. грн. Забрав і 50 грн на хліб.

Як тільки незнайомець вийшов із хати, жінка зателефонувала синові та невістці. Ті одразу прийшли та побачили, що шахрай залишив матері сувенірні купюри. Викликали поліцію, проте зловмисника не знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець із Донбасу видурив у пенсіонерки $6 тис.

"Морально людина дуже впала. Там не така й велика сума. Мама перестала виходити надвір, сама ночувати", - сказав син Марії Степанівни Іван Буцький.

Така схема для шахраїв не нова. Нещодавно інша людина віддала їм 19 тис. грн і $550, повідомили в поліції.

"Ні банківські працівники, ні соціальні служби, ні будь-які інші служби не здійснюють жодних фінансових операцій на дому. Не має у нас ніякої заміни грошей", - розповів речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Пенсіонерка викрила і здала копам телефонних шахраїв. 70-річна Ольга Іванівна з Полтави одурила телефонних шахраїв. Коли зрозуміла, що в неї хочуть виманити гроші, погодилася передати кошти зловмисникам. Проте на зустріч замість неї прийшли правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї обміняли гроші пенсіонерки на сувенірні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають