неділя, 12 вересня 2010 11:48

КПУ хоче повернути до календаря 7 листопада

КПУ хоче повернути до календаря 7 листопада

Лідер КПУ Петро Симоненко та заступник голови комітету з питань інвалідів та пенсіонерів Петро Цибенко пропонує Верховній Раді повернути до календаря свято 7 листопада.

Відповідний законопроект головний комуніст країни зареєстрував у ВР, повідомляє прес-служба парламенту.

Згідно документу, верховній Раді пропонують викреслити з переліку державних свят, перерахованих у статті 73 Кодексу законів про працю "Святкові і неробочі дні" 2 травня, а на заміну додати: "7 листопада – річниця Великої Жовтневої соціалістичної революції".

Автори законопроекту пояснюють свою ідею тим, що "на відновленні свята 7 листопада – річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції наполягає ветеранська громадськість, багато політичних і громадських організацій України".

У пояснювальній записці до законопроекту комуністи стверджують, що "події 1917 року заклали основи незалежності України, її економічного, соціального і духовного розвитку". А день 7 листопада більшість громадян України до скасування свята "відзначали як свято підвищення стандартів життя, поліпшення добробуту, гарантій держави перед своїм народом у виконанні соціальних програм, дотримання прав і свобод".

Нагадаємо, що тривалий час в Україні на державному рівні святкувалося 7 листопада. Однак, потім, це свято було скасоване.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «КПУ хоче повернути до календаря 7 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути