четвер, 24 грудня 2009 16:42

МЗС м"яко відреагувало на заяву Кадирова

МЗС м"яко відреагувало на заяву Кадирова

У Міністерстві закордонних справ України назвали заяву президента Чечні Рамзана Кадирова по відношенню до нашої держави недружньою і агресивною.

"Відверто агресивні, по суті мілітаристські заяви російського високопосадовця, вносять абсолютно неприйнятні акценти в атмосферу партнерства та взаємоповаги між народами України та Росії", - йдеться у повідомленні МЗС.

За дорученням міністра закордонних справ України Петра Порошенка відбулась телефонна розмова першого заступника міністра Володимира Хандогія та заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна.

Під час розмови українська сторона наголосила, що подібні заяви сприймаються з тривогою. За словами Хандогія, такі висловлювання не відповідають новим підходам в українсько-російських взаємовідносинах.

У свою чергу Карасін зазначив, що МЗС Росії відмежовується від заяв Кадирова, про що свідчить відповідь на запитання журналістів керівника зовнішньополітичного відомства РФ Сергія Лаврова під час його сьогоднішнього підходу до ЗМІ. Він дав офіційну позицію РФ щодо конструктивного розвитку українсько-російських відносинах.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «МЗС м"яко відреагувало на заяву Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути