середа, 05 серпня 2009 11:59

Патріарх Кирило хоче прийняти українське громадянство і жити в Києві

Патріарх Кирило хоче прийняти українське громадянство і жити в Києві

Патріарх Московський і всього Русі Кирило заявив про готовність прийняти українське громадянство.

"Я готовий був би прийняти українське громадянство, будь ласка. Для мене не існує (у цьому ) ніяких питань", - сказав патріарх в середу на зустрічі з українським духівництвом.

Таким чином предстоятель відреагував на пропозицію одного з українських священиків про те, щоб патріарх Московський жив би півроку в Москві, а півроку в Києві для зміцнення духовних зв"язків між Росією і Україною.

"Це дуже хороша пропозиція. Аби ще трохи здоров"я і сил патріархові більше", - сказав предстоятель РПЦ.

Патріарх також виразив переконаність в тому, що "розкол - є зокрема ще і реакцією на неправильну церковну політику Москви".

"Але політику не зловмисну, а за інерцією. Адже жили в одній державі, все нормально, все стоїть, все працює. І раптом ось цей сплеск якихось відцентрових сил", - сказав патріарх Кирило.

Він повідомив також, що незабаром після свого обрання на патріарший престол вирішив внести зміни в традицію оформлення патріаршого Тронного залу в своїй резиденції. За традицією праворуч від трону патріарха раніше завжди стояв його штандарт, а зліва - прапор Російської Федерації. Патріарх Кирило, за його словами, попросив на місце російського прапору помістити "прапори всіх держав, що відносяться до юрисдикції Московського патріархату, включаючи Китай".

За його словами, в даний час "ця незчисленна кількість прапорів" готується.

"Тому що патріарх - не Російській Федерації. Сьогодні архієреїв Російської Федерації менше, ніж всіх останніх разом узятих - 49% на 51%. І ваші турботи, ваше життя і проблеми мене торкаюся не менше. Вся ця конфронтація мене турбує не менше, ніж проблеми, які існують в Російській Федерації", - заявив предстоятель Російської православної церкви.

За його словами, "інакше патріарх не може виконувати свого служіння, адже у нього вся паства повинна бути однаково наближена до його серця і до його розуму".

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило хоче прийняти українське громадянство і жити в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути