вівторок, 10 листопада 2020 13:37

Зникнення Кернеса: поліція Харкова закрила кримінальне провадження

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Геннадія Кернеса, який переміг на виборах, але проходить лікування в німецькій клініці "Шаріте", але потім видалила з сайту повідомлення про його розшук.

Наразі провадження закрили за відсутністю складу кримінального правопорушення, повідомив заступник директора департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало, пише "Радіо Свобода".

Заяву про зникнення Кернеса подав один із кандидатів у мери, який програв вибори. Слідчий поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з позначкою "безвісти зниклий". Це обурило місцевих чиновників.

Автор: hk.npu.gov.ua
  Слідчий поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею умисне вбивство з приміткою "безвісти зниклий"
Слідчий поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею умисне вбивство з приміткою "безвісти зниклий"
За годину повідомлення про кримінальне провадження зникло з сайту поліції.
Автор: hk.npu.gov.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори показали відверто проросійські регіони - Портников

Кернес обіймає посаду міського голови Харкова з 2010 року. За даними ЦВК, його втретє переобрали на 5-річний термін 25 жовтня. Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено Covid-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його було госпіталізовано в 17-у міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезено літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку "Шаріте".

Міський голова має повернутись у Харків до 20 грудня, аби скласти присягу. До цього часу міська рада має зібратися на сесію.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення Кернеса: поліція Харкова закрила кримінальне провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі