середа, 22 січня 2020 10:17

ЗМІ розповіли про сварки на Банковій

ЗМІ розповіли про сварки на Банковій
Богдан з Єрмаком верещать один на одного на рівному місці, пишуть журналісти

Керівник Офісу президента Андрій Богдан перебуває в конфлікті з помічником президента Андрієм Єрмаком.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на джерела у Зе!команді.

Відсутність Богдана на церемонії прощання із загиблими в Ірані стала наслідком конфлікту з Єрмаком, пишуть журналісти.

Начебто глава ОП, узгоджуючи деталі заходу, розмістив позаштатного радника президента у другий ряд – за спинами спікера, президента і прем'єра. Де тому і годилося б бути, згідно з дипломатичним протоколом.

Однак Єрмак, який відповідав за вирішення "іранської кризи", і який доклав зусиль для того, щоб загиблі повернулись додому, вважав, що Богдан чинить несправедливо. Про що і заявив президенту.

Президент Володимир Зеленський заступився за свого помічника. Глава ОПУ на це сказав: "Тоді не прийду я". І таки не прийшов.

Ця дрібна сварка, як розповідають очевидці життя нинішньої владної верхівки, не є епізодичною. Несприйняття двома Андріями один одного переросло в перманентний побутовий конфлікт.

Також журналісти пишуть, що Єрмак став на захист Кличка. При цьому Богдан був драйвером зміщення мера столиці. Єрмак переконав Зеленського, що Кличка чіпати не варто і до осені 2020 року про вибори в Києві краще взагалі не думати.

У команді президента розповідають, що керівник Офісу президента відразу був проти звільнення Олексія Гончарука з посади прем'єра. Єрмак не підтримав відкрито відставку. Але змусив Зеленського хоча б оцінити таку можливість.

"Ми якось сиділи за одним столом з президентом, Богданом, Єрмаком та іншими. І це неможливо було витримати. Вони одне одного обстьобують, посилають, як стара сварлива пара. В такій атмосфері працювати неможливо", – розповів один зі співрозмовників із вищого ешелону влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга сесія минула. Зеленський зберігає контроль над "слугами"

"Та вони верещать одне на одного на рівному місці! Причому Єрмак може непомітно провокувати Богдана. А ви ж Йосиповича знаєте – його й провокувати не треба", – додає впливовий член Зе!команди.

"Як наростив вплив Єрмак? Проблема в тому, що насправді він разом із Шефіром нічого особливо в Офісі і не робить. Богдан сидить у своєму кабінеті, дрючить депутатів, дзвонить міністрам і за весь день разів три-чотири піднімається до Зеленського. А Єрмак і Шефір на четвертому поверсі живуть (на 4-му поверсі Офісу розташований кабінет президента. – Ред.)", – пояснює співрозмовник.

Журналісти нагадують, що Єрмак веде переговори з Москвою.

"Росіяни після президентських виборів шукали виходи на всіх, на кого могли. Навіть на Авакова виходили. Вийшли і на Єрмака. А той сходив до Зеленського, отримав добро і почав говорити з росіянами", – розповідає співрозмовник.

Головне завдання Єрмака – домовитись із росіянами – за самим визначенням малоймовірне, пише ЗМІ.

Можна скільки завгодно зустрічатись з козаками-сурковими і навіть підписувати розведення військ у "Норманді", але те, що офіційний Київ бачить як кроки до миру, Москва сприймає лише як спосіб вичекати і вдарити знову.

Прицільні фатальні обстріли, які знову почались по позиціях України на Донбасі, можуть бути зайвим тому підтвердженням.

З Нового року російський ворог продовжує обстріли на Донбасі, однак керівництво України чомусь мовчить. Верховну Раду закликали почати наступну сесію з питання "перезавантаження" політики протистояння Росії.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли про сварки на Банковій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі