пʼятниця, 30 липня 2021 10:35

ЗМІ назвали заступників Монастирського

ЗМІ назвали заступників Монастирського
Дениса Монастирського призначили міністром два тижні тому. Фото: Микола Анацький, mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський веде з собою трьох нових заступників. Про це пише ZN.UA

Кабінет міністрів 29 липня отримав подання про призначення трьох нових заступників міністра. Це Богдан Драп'ятий, Ігор Бонадренко і Мері Акопян.

Богдан Драп'ятий очолює секретаріат Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. З ним Монастирський працював у комітеті.

Драп'ятий став керівником секретаріату за часів головування в цьому Комітеті Андрія Кожем'якіна. До апарату ВР потрапив помічником до Віктора Шемчука, який у 2007 певний час був постійним представником президента в АР Крим.

Своєю чергою помічником Шемчука під час його роботи постпредом був Євген Драп'ятий – батько нинішнього голови секретаріату правового комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер в МВС буде чотири міністри. Один із них – Татаров

Ігор Бондаренко є директором Департаменту інформатизації МВС, а Мері Акопян очолює Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС.

Судячи з теперішнього напрямку роботи, Акопян буде заступницею міністра з питань європейської інтеграції. Вона на цій посаді логічно замінить Тетяну Ковальчук, яка в ексмінісітра Арсена Авакова відповідала за міжнародку.

Своєю чергою Бондаренко може стати заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

На посаді залишається Антон Геращенко, який був заступником міністра Авакова.

Монастирський запропонував президенту Володимиру Зеленському залишити Геращенка на посаді заступника, і дуже просив погодити кандидатуру (президент погоджує усіх заступників). Але ця ініціатива не викликала в президента захоплення, тож цілком імовірно, що Геращенко залишиться як радник, якщо захоче.

Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ 16 червня.

Раніше парламент звільнив з цієї посади Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали заступників Монастирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі